Shiffrinova sredi SP povlekla radikalno potezo

Foto: Epa
Foto: Epa
Najboljša smučarka na svetu Mikaela Shiffrin je presenetila s svojo odločitvijo.
Oglej si celoten članek

Vodilna v skupnem seštevku te zime Američanka Mikaela Shiffrin je kar med svetovnim prvenstvom v Meribelu končala sodelovanje z dolgoletnim trenerjem Mikom Dayem.

"Po sedmih letih skupnega sodelovanja sem se odločila, da v naslednjo fazo moje kariere vstopim z novim vodstvom v moji ekipi," je prek ameriške smučarske zveze sporočila prva zvezdnica belega cirkusa.

"Želela bi se zahvaliti Miku in mu dati vso priznanje za njegovo delo ter predanost v zadnjih sedmih letih."

Foto: Epa Mikaela Shiffrin Shiffrinova je odločitev sporočila dan pred veleslalomsko preizkušnjo v Meribelu, na kateri bo ena izmed glavnih kandidatk za odličja. Doslej je na letošnjem SP osvojila srebrno medaljo v superveleslalomu.

Sedemindvajsetletna Američanka ima za seboj zgodovinsko sezono, v kateri je prehitela nekdanjo rekorderko Lindsey Vonn (82) po številu zmag v svetovnem pokalu, trenutno pa je samo še eno zmago oddaljena od najuspešnejšega smučarja vseh časov Ingemarja Stenmarka (86). 

"Mikaela Shiffrin bo svojo pot nadaljevala z novim trenerjem, do konca sezone ter v nadaljevanju kariere pa bo še naprej deležna podpore s strani trenerjev pri ameriški smučarski zvezi. Ekipa se zahvaljuje Miku Dayu za njegovo delo in vse uspehe v zadnjih sedmih letih," pa je v izjavi sporočila krovna smučarska zveza iz ZDA.

Foto: Epa Mikaela Shiffrin

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.