Šport > Zimski športi
4319 ogledov

Shiffrinova sredi SP povlekla radikalno potezo

Mikaela Shiffrin Epa
Najboljša smučarka na svetu Mikaela Shiffrin je presenetila s svojo odločitvijo.

Vodilna v skupnem seštevku te zime Američanka Mikaela Shiffrin je kar med svetovnim prvenstvom v Meribelu končala sodelovanje z dolgoletnim trenerjem Mikom Dayem.

"Po sedmih letih skupnega sodelovanja sem se odločila, da v naslednjo fazo moje kariere vstopim z novim vodstvom v moji ekipi," je prek ameriške smučarske zveze sporočila prva zvezdnica belega cirkusa.

"Želela bi se zahvaliti Miku in mu dati vso priznanje za njegovo delo ter predanost v zadnjih sedmih letih."

Mikaela Shiffrin | Avtor: Epa Epa
Shiffrinova je odločitev sporočila dan pred veleslalomsko preizkušnjo v Meribelu, na kateri bo ena izmed glavnih kandidatk za odličja. Doslej je na letošnjem SP osvojila srebrno medaljo v superveleslalomu.

Sedemindvajsetletna Američanka ima za seboj zgodovinsko sezono, v kateri je prehitela nekdanjo rekorderko Lindsey Vonn (82) po številu zmag v svetovnem pokalu, trenutno pa je samo še eno zmago oddaljena od najuspešnejšega smučarja vseh časov Ingemarja Stenmarka (86). 

"Mikaela Shiffrin bo svojo pot nadaljevala z novim trenerjem, do konca sezone ter v nadaljevanju kariere pa bo še naprej deležna podpore s strani trenerjev pri ameriški smučarski zvezi. Ekipa se zahvaljuje Miku Dayu za njegovo delo in vse uspehe v zadnjih sedmih letih," pa je v izjavi sporočila krovna smučarska zveza iz ZDA.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice