Šport > Zimski športi
5414 ogledov

Kranjec moral priznati premoč novemu svetovnemu prvaku

Žan Kranjec Profimedia
Nemec Schmid svetovni prvak, Kranjec del najboljše osmerice.

Nemec Alexander Schmid je novi svetovni prvak v paralelnem veleslalomu alpskega smučanja. V velikem finalu je bil boljši od Avstrijca Adriana Pertla. Boj za tretje mesto je dobil Norvežan Timon Haugan, ki je v malem finalu premagal Avstrijca Dominika Raschnerja.

V ženski konkurenci je naslov svetovne prvakinje osvojila Maria Therese Tviberg, ki je v velikem finalu premagala Švicarko Wendy Holdener. Thea Louise Stjernesund je za bron ugnala Francozinjo Marie Lamure.

Meta Hrovat Pokazala poškodbe Šport Prvič po grozljivi nesreči se je oglasila Meta Hrovat (foto)

Edini slovenski smučar v izločilnih bojih Žan Kranjec se je prebil do četrtfinala, v katerem ga je izločil kasnejši prvak Schmid. Slovenki Neja Dvornik in Nika Tomšič se nista uvrstili v današnje izločilne boje.

"To je eden izmed mojih boljših rezultatov v tej disciplini, ampak sigurno sem si želel priti še kakšen krog višje," je bil Kranjec v ciljnem izteku vseeno zadovoljen z razpletom tekme. "Moje smučanje je bilo solidno, razdalje so kratke in hitro se zgodi kakšna napaka," je še dejal za RTV Slovenija.

Uvrstitev v najboljšo osmerico je vsekakor dobra generalka za petkov veleslalom, na katerem bo Kranjec eden izmed favoritov za odličje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice