Šport > Zimski športi
36787 ogledov

Grozljivo razkritje: po koncu prvenstva bo smuči zamenjal za puško

Ivan Kovbasnjuk Profimedia
Ukrajinski smučar bo po koncu svetovnega prvenstva v Courchevelu in Maribelu moral v vojno branit domovino.

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Courchevelu in Maribelu se je v središču pozornosti znašel tudi 29-letni Ukrajinec Ivan Kovbasnjuk. A ne zaradi kakšnih odmevnih rezultatov, temveč zaradi dejstva, da mora po koncu prvenstva nazaj v domovino ter vojno proti Rusiji.

Zaradi ruskega napada na Ukrajino je bil njegov nastop na svetovnem prvenstvu celo pod vprašajem, saj bi moral služiti v vojski, a je po pisanju nemškega Bilda dobil posebno vojno dovoljenje, da prekine s svojim služenjem v vojski ter se udeleži tekmovanja.

Ivan Kovbasnjuk | Avtor: Profimedia Profimedia

Ukrajinec je v svoji dolgoletni karieri dvakrat nastopil na olimpijskih igrah, trenutno pa tekmuje na svojem šestem svetovnem prvenstvu. Največji uspeh je dosegel na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2022, kjer je kombinacijo končal na 14. mestu. Na letošnjem svetovnem prvenstvu je superveleslalom končal na 43. mestu in smuk na 40., medtem ko v kombinaciji ni končal slalomske preizkušnje.

"Ponosem sem, da lahko tu predstavljam svojo domovino. Toda trenutno mi je izjemno težko opravljati svoj posel. Medtem ko nastopam tu v Franciji, člani moje družine in prijatelji doma umirajo. Na žalost bo vojna trajala še dolgo. Kmalu se bom tudi sam znašel na bojnem polju," pa je svojo situacijo pokomentiral ukrajinski smučar.

Ivan Kovbasnjuk | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 32
  • Željko 10:48 13.februar 2023.

    Slava Rusiji naj ti bo zmaga dana v čim krajšem času. Potem pa napad pa ne na Evropo ampak napad na Ameriko!! Da bo že enkrat mir z netilci večine vojn na tem svetu

  • jakec1575 20:26 12.februar 2023.

    Ne gre za nikakrsno sveto rusko zemljo. Gre za biznis. Krim ima velike zaloge plina in nafte in lego za prodajo evropi in afriki. Ce ukrajina povrne ozemlje in postane eu clanica bo rusija lahko vrtela prst saMo se kitajcem, ...prikaži več indijcem in po lastni riti. Kitajci in indijci bojo lahko izsiljevali za ceno. Ze sedaj kupujejo rusko nafto po 35 dolarjev za sod. Rabati se bodo se povecali. Putinu dol visi za donbas. Izkop premoga se leta manjsa tam. Resuje guzico rusije naslednjih 100let

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:23 12.februar 2023.

    Zadnji čas da zeleni neha igrat vlogo sarmerja in turista po svetu. Naj prime za orožje in brani domovino!

Sorodne novice