Svet
5575 ogledov

Spodrsljaj na srečanju med Zelenskim, Macronom in Scholzem

Emmanuel Macron Volodimir Zelenski in Olaf Scholz v Parizu
1/4
Epa
V sredo zvečer so se v Elizejski palači srečali Macron, Zelenski in Scholz, ki se bodo udeležili tudi vrha EU v Bruslju.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v sredo obiskal Združeno kraljestvo, kjer se je srečal s premierjem Rishijem Sunakom in kraljem Karlom III., nagovoril pa je tudi britanski parlament.

Po zaključku obiska v Londonu je odletel v Pariz, kjer se je sestal s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in nemškim kanclerjem Olafom Scholzem. Ko je trojica stopila pred kamere, se jim je primerila manjša nerodnost. Nemški kancler je namreč spregledal, na katero mesto naj bi se postavil in tako stopil pred govornico, za katero je bila ukrajinska zastava. 

Zelenski je tako v Londonu kot Parizu ponovil željo, da bi zahod Ukrajini dostavil vojna letala in rakete dolgega dosega. Izrazil je tudi pričakovanje, da bodo dobave orožja potekale hitreje.

Macron in Scholz sta mu zagotovila, da bodo zahodni zavezniki Ukrajino podpirali, dokler bo treba in vse do njene končne zmage.

Zelenski je ob obisku v britanski prestolnici v sredo potrdil svojo današnjo pot v Bruselj, kjer se bo po pričakovanjih udeležil izrednega vrha voditeljev EU. Obenem pa naj bi potekalo tudi posebno zasedanje Evropskega parlamenta, na katerem naj bi Zelenski nagovoril poslance.

Emmanuel Macron Volodimir Zelenski in Olaf Scholz v Parizu | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 34
  • Avatar pantani
    pantani 19:12 10.februar 2023.

    Ko je bil sprejet sklep, da Zahod pošlje tanke v Ukrajino, je Donald Trump tvitnil: Najprej pridejo tanki, nato sledijo jedrske rakete. Končajte to noro vojno zdaj. Tako enostavno je. Enostavno je bilo marca, ko sta bili Ukrajina in Rusija ...prikaži več blizu sklenitve miru, a se je vmešal hlapčič ZDA Boris Johnson in torpediral sporazum, kajti ZDA svojega strateškega cilja še niso dosegle.

  • janči 19:08 10.februar 2023.

    Burleska na kubik. Vsi skupaj niso vredno počenega groša. Menda Zelenski danes v Artjemovsku rešuje na vrat na nos tuje plačance, svoj ubogi narod pa pošilja kot topovsko meso v prve bojne vrste, da ščitijo evakuacijo tujcev. Izgleda, da so ...prikaži več ti več vredni od Ukrajincev.

  • Idioti 10:12 10.februar 2023.

    B.P iz STA , se ti sploh zavedaš , da si napisal največjo banalnost , da zopet ne rečem totalni idioizem , ko si dal takšen naslov , za katerim je že 400.000 mrtvih na obeh straneh ! Tebe pa ...prikaži več moti nepravilno razvrščanje pod zastavo !!!!!!!! Če te je že kaj moralo zmotiti , je oblačenje narkomana , ki nima nobene zveze ne z narodno nošo ne z izobrazbo narkiča.