Silil naj bi jo k seksu in pretepal, tožilstvo od primera zdaj odstopilo

Foto: Epa
Foto: Epa
Suspendirani napadalec Manchester Uniteda Mason Greenwood je spet povsem svoboden, potem ko se je v začetku lanskega leta znašel v hudi aferi, ko je njegovo dekle z javnostjo delilo šokantne videoposnetke.
Oglej si celoten članek

Spomnimo: bivše dekle 21-letnega Masona Greenwooda je z javnostjo delila zvočne posnetke, s katerih je razvidno, da jo je nogometaš Manchester Uniteda, sicer nekdaj eden večjih talentov angleškega nogometa, silil v spolne odnose. Z javnostjo je delila tudi posnetke pretepenega obraza, za poškodbe pa naj bi bil kriv prav Greenwood. 

Njegova tržna vrednost na portalu Transfermarkt je bila ocenjena na 50 milijonov evrov, za njega so se zanimali številni evropski klubi, nato pa ga je v januarju zaradi objavljenih posnetkov na domu obiskala policija in ga odpeljala v pripor, v katerem je bil velik del preteklega leta.

Očitali so mu, da je fizično napadel svoje dekle Harriet Robinson. Zaradi obtožb posilstva in celo groženj s smrtjo mu je grozila večletna zaporna kazen, a leto zatem je vse obtožbe uspel ovreči, piše Sky News. Sodna obravnava je bila sicer razpisana za 27. november letos, a je od primera odstopilo že državno tožilstvo.

Rdeči vrag Eden največjih talentov izpuščen iz pripora

Sicer pa ni jasno, ali je državnemu tožilstvu zmanjkalo dokazov za njegov pregon, ali pa sta se Greenwood in Harriet Robinson uspela izvensodno poravnati. Tožilstvo je z javnostjo sicer delilo zelo skopo sporočilo za javnost. "Kombinacija umika ključnih prič in novega dokaznega gradiva, ki smo ga dobili, je pomenilo, da ni bilo več realnih možnosti za obsodbo," so zapisali pri britanskem državnem tožilstvu (CPS), ki je tako primer po slabem letu preiskovanja ovrglo. 

V velikih težavah Znova aretirali zvezdnika Manchester Uniteda, kršitev je zelo huda

V isti sapi so na tožilstvu dodali, da bodo vedno spodbujali morebitne žrtve, da nasilje prijavijo policiji, oni pa bodo to preganjali, kjer bodo za to imeli pravno podlago. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.