Šimiceva in Pleše najboljša

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Na Triatlonski zvezi Slovenije so izbrali triatlonce leta.
Oglej si celoten članek

Mateja Šimic in David Pleše sta najboljša slovenska triatlonca leta. Triatlonska zveza Slovenije je za najboljšo ekipo razglasila Evo Skaza, Kristino Uršic in Tinkaro Capuder, najboljši paratriatlonec je Alen Kobilica najboljša mlada tekmovalca pa sta Matevž Planko in Eva Skaza.

Šimiceva je tudi letos poleg naslova državne prvakinje uspešno tekmovala v seriji tekem svetovnega pokala v triatlonu in dosegla tri uvrstitve med najboljših deset na čelu z zelo odmevnim tretjim mestom v Mehiki. Dosegla je tudi drugo mesto na tekmi evropskega pokala v Ukrajini in deseto mesto na evropskem prvenstvu v triatlonu, ki je potekalo v Kitzbühlu.

Pleše je  zelo dobro nastopal v seriji Ironman in na treh evropskih tekmah; v Zürichu je bil drugi, v Celovcu tretji in v Frankfurtu šesti. S tem si je že drugič zaporedoma prislužil mesto med najboljšimi triatlonci na svetovnem prvenstvu na Havajih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.