Šport
49 ogledov

Šimiceva in Pleše najboljša

mateja šimic triatlon london 2012 Stanko Gruden/STA
Na Triatlonski zvezi Slovenije so izbrali triatlonce leta.

Mateja Šimic in David Pleše sta najboljša slovenska triatlonca leta. Triatlonska zveza Slovenije je za najboljšo ekipo razglasila Evo Skaza, Kristino Uršic in Tinkaro Capuder, najboljši paratriatlonec je Alen Kobilica najboljša mlada tekmovalca pa sta Matevž Planko in Eva Skaza.

Šimiceva je tudi letos poleg naslova državne prvakinje uspešno tekmovala v seriji tekem svetovnega pokala v triatlonu in dosegla tri uvrstitve med najboljših deset na čelu z zelo odmevnim tretjim mestom v Mehiki. Dosegla je tudi drugo mesto na tekmi evropskega pokala v Ukrajini in deseto mesto na evropskem prvenstvu v triatlonu, ki je potekalo v Kitzbühlu.

Pleše je  zelo dobro nastopal v seriji Ironman in na treh evropskih tekmah; v Zürichu je bil drugi, v Celovcu tretji in v Frankfurtu šesti. S tem si je že drugič zaporedoma prislužil mesto med najboljšimi triatlonci na svetovnem prvenstvu na Havajih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.