Simoncelli jih podira kot keglje

Foto: Reuters simoncelli, lorenzo Foto: Reuters simoncelli, lorenzo Foto: Reuters simoncelli, lorenzo Foto: Reuters simoncelli, lorenzo Foto: Reuters simoncelli, lorenzo
Na zadnji dirki razreda MotoGP v Assnu je kar nekaj pozornosti zmagovalcu Benu Spiesu "ukradel" Marco Simoncelli, ki je po Daniju Pedrosi v pesek spravil še njegovega rojaka Jorgeja Lorenza.
Oglej si celoten članek

Marco Simoncelli je v letošnji sezoni že večkrat opozoril nase. S svojo poltovarniško Hondo (na voljo naj bi imel sicer povsem enak material kot tovarniški dirkači Honde) pošteno meša "štrene" tovarniškim dirkačem, a Italijan se vse prevečkrat zaplete v padce in pri tem rad s seboj "vzame" tudi kakšnega sotekmovalca. V Le Mansu se je Simoncelli tako zapletel v nesrečo z Danijem Pedroso, ki si je takrat zlomil ključnico in se še vedno ni vrnil v karavano. V "motociklistični katedrali", kakor radi rečemo dirkališču v Assnu, pa se je dober prijatelj Valentina Rossija zapletel s Jorgejem Lorenzom.

Simoncelli je padel ob prehitevanju Lorenza v prvem krogu in ob tem spodnesel tudi Španca, ki je prepričan, da je šel Italijan s svojim početjem že zdavnaj čez rob. "Če bi jaz bil v varnostni komisiji, bi mu vzel dirkaško licenco za nekaj dirk, a jaz sem zgolj dirkač in nimam dovolj moči, da bi to naredil," je besnel aktualni svetovni prvak, ki je kljub padcu na koncu osvojil šesto mesto in s tem nekaj dragocenih točk. "Še vedno je nepremišljen in edina dobra stvar tega je, da se nisem poškodoval ter da sem uspel osvojiti nekaj točk. Toda resnično mislim, da bo v prihodnje poškodoval še več dirkačev, če ne bo spremenil svojega sloga vožnje," je še dejal razburjeni Lorenzo.

Na drugi strani se Simoncelli z njegovim mnenjem ni strinjal. Po njegovem je bil za padec kriva mrzla pnevmatika. "Lorenza sem poskušal prehiteti in menim, da nisem preveč tvegal," je bil v svojo nedolžnost prepričan Simoncelli, ki se je opravičil Lorenzu: "Padel sem in pri tem vpletel tudi Lorenza. Žal mi je za to in žal mi je za Lorenza." Dirkač z najbolj bujno pričesko v celotni karavani je še dodal, da močno obžaluje novo zapravljeno priložnost ter da bo že na naslednji dirki v Mugellu naredil vse, da izkoristi svoj potencial.

Zmago v Assnu, kjer je dirka po dolgoletni tradiciji na sporedu že v soboto, si je priboril Američan Ben Spies, ki je s tem slavil tudi svoj prvenec v razredu MotoGP. Drugo mesto je osvojil vodilni v skupnem seštevku Casey Stoner, tretje pa Andrea Dovizioso.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.