Šport > Moto športi
17 ogledov

Simoncelli jih podira kot keglje

simoncelli, lorenzo
1/5
Reuters
Na zadnji dirki razreda MotoGP v Assnu je kar nekaj pozornosti zmagovalcu Benu Spiesu "ukradel" Marco Simoncelli, ki je po Daniju Pedrosi v pesek spravil še njegovega rojaka Jorgeja Lorenza.

Marco Simoncelli je v letošnji sezoni že večkrat opozoril nase. S svojo poltovarniško Hondo (na voljo naj bi imel sicer povsem enak material kot tovarniški dirkači Honde) pošteno meša "štrene" tovarniškim dirkačem, a Italijan se vse prevečkrat zaplete v padce in pri tem rad s seboj "vzame" tudi kakšnega sotekmovalca. V Le Mansu se je Simoncelli tako zapletel v nesrečo z Danijem Pedroso, ki si je takrat zlomil ključnico in se še vedno ni vrnil v karavano. V "motociklistični katedrali", kakor radi rečemo dirkališču v Assnu, pa se je dober prijatelj Valentina Rossija zapletel s Jorgejem Lorenzom.

Simoncelli je padel ob prehitevanju Lorenza v prvem krogu in ob tem spodnesel tudi Španca, ki je prepričan, da je šel Italijan s svojim početjem že zdavnaj čez rob. "Če bi jaz bil v varnostni komisiji, bi mu vzel dirkaško licenco za nekaj dirk, a jaz sem zgolj dirkač in nimam dovolj moči, da bi to naredil," je besnel aktualni svetovni prvak, ki je kljub padcu na koncu osvojil šesto mesto in s tem nekaj dragocenih točk. "Še vedno je nepremišljen in edina dobra stvar tega je, da se nisem poškodoval ter da sem uspel osvojiti nekaj točk. Toda resnično mislim, da bo v prihodnje poškodoval še več dirkačev, če ne bo spremenil svojega sloga vožnje," je še dejal razburjeni Lorenzo.

Na drugi strani se Simoncelli z njegovim mnenjem ni strinjal. Po njegovem je bil za padec kriva mrzla pnevmatika. "Lorenza sem poskušal prehiteti in menim, da nisem preveč tvegal," je bil v svojo nedolžnost prepričan Simoncelli, ki se je opravičil Lorenzu: "Padel sem in pri tem vpletel tudi Lorenza. Žal mi je za to in žal mi je za Lorenza." Dirkač z najbolj bujno pričesko v celotni karavani je še dodal, da močno obžaluje novo zapravljeno priložnost ter da bo že na naslednji dirki v Mugellu naredil vse, da izkoristi svoj potencial.

Zmago v Assnu, kjer je dirka po dolgoletni tradiciji na sporedu že v soboto, si je priboril Američan Ben Spies, ki je s tem slavil tudi svoj prvenec v razredu MotoGP. Drugo mesto je osvojil vodilni v skupnem seštevku Casey Stoner, tretje pa Andrea Dovizioso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.