Šimundža krmaril do nove zmage, Žugelj videl remi

Foto: Epa Ante Šimundža na tekmi proti Anderlechtu.
Foto: Epa Ante Šimundža na tekmi proti Anderlechtu.
Odigrane so bile prve tekme šestnajstine finala Konferenčne lige.
Oglej si celoten članek

Ludogorec, ki ga vodi trener Ante Šimundža, je z 1:0 premagal Anderlecht. Ludogorec je povedel z zadetkom Igorja Thiaga v deveti minuti, potem pa minimalno prednost uspešno zadržal do konca. 

Slovenskega nogometaša Nina Žuglja tokrat ni bilo v postavi norveškega Bodö/Glimta, ki je gostil Lech Poznań in igral 0:0.

Liga Evropa Boj velikanov postregel z atomskim polčasom

Na preostalih popoldanskih tekmah tega po moči tretjega evropskega klubskega tekmovanja je najvišjo zmago dosegla Fiorentina, ki je v gosteh kar s 4:0 ugnala Brago, po dvakrat sta zadela Luka Jović in Arthur Cabral. Qarabağ je z 1:0 premagal Gent, Trabzonspor pa z enakim izidom Basel.

Tudi na vseh treh preostalih večernih tekmah je bil izid enak, 1:0. AEK Larnaka je premagala Dnipro, Lazio je bil boljši od Cluja, Partizan pa v gosteh od Šerifa Tiraspola.

Povratne tekme bodo 23. februarja.

Zmagovalce v osmini finala že čakajo Başakşehir, West Ham United, Villarreal, Nica, AZ Alkmaar, Djurgården, Sivasspor in Slovan Bratislava.

Osmina finala bo na vrsti 9. in 16. marca, četrtfinale 13. in 20. aprila, polfinale pa 11. in 18. maja. Finale bo 7. junija v Pragi.

Konferenčna liga, šestnajstina finala (prve tekme):

Bodø/Glimt - Lech Poznań 0:0 (0:0)
Sporting Braga - Fiorentina 0:4 (0:1)
Qarabağ - Gent 1:0 (0:0)
Trabzonspor - Basel 1:0 (0:0)
AEK Larnaca - Dnipro 1:0 (0:0)
Lazio - CFR Cluj 1:0 (1:0)
Ludogorec - Anderlecht 1:0 (1:0)
Šerif Tiraspol - Partizan 0:1 (0:1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.