Šimundža: Naj občutijo nogometno veličino Španije

Foto: Jan Krstovski
Foto: Jan Krstovski
Trener Maribora Ante Šimundža je na pot v Andaluzijo vzel 22 nogometašev, kar pomeni, da bodo štirje v četrtek morali na tribuno.
Oglej si celoten članek

Stadion Ramón Sánchez-Pizjuán bo v četrtek zvečer prizorišče zgodovinske tekme za slovenski klubski nogomet. Gre za prvo spomladansko evropsko gostovanje v zgodovini najpomembnejše postranske stvari na sončni strani Alp, temu primerna je tudi "mobilizacija" v taboru nogometašev Maribora. Da gre za preizkus v deželi aktualnih svetovnih in evropskih prvakov, daje srečanju še večjo težo.

"V Sevilli bomo vadili po ustaljenem ritmu. Po aktivnem rezultatu na prvi tekmi smo popolnoma osredotočeni na povratno. V Španijo gremo tako zgodaj, ker so tam razmere trenutno boljše kot pri nas, vreme je veliko bolj naklonjeno igralcem. Poleg tega si želimo pred tekmo občutiti Španijo v vsej njeni nogometni veličini, da se fantje vklopijo v okolje in da se predstavimo v najlepši luči," je zgodnejši odhod v Andaluzijo (Štajerci se bodo na obračun pripravljali v Jerezu, ki leži slabih sto kilometrov južneje od Seville) pojasnil trener Ante Šimundža.

Šuler vse boljši, manjše težave Vršiča

"Ne nedeljski (prvenstveni z Rayo Vallecanom, op. a.) tekmi sem videl organizirano in disciplinirano Sevillo. Vidi se, da so v rezultatski krizi, zato so tudi zaigrali tako obrambno. A to ne zmanjšuje njihove kakovosti, to le govori o tem, kako resno so vzeli tekmeca. In podobno bo v četrtek," je zadnjo zmago varovancev Unaija Emeryja, ki so v Vallecasu slavili z minimalnim rezultatom, pokomentiral štajerski strateg.

"Pričakujem, da bodo do četrtka sanirane vse manjše, prehodne poškodbe. Tudi Marko Šuler se je vrnil v ustaljen trenažni proces, zaenkrat je delal zelo dobro. Manjše težave s fizično pripravo ima Dare Vršič, a pričakujem, da bodo vsi kandidirali za nastop na tekmi. Potujemo z 22 igralci, kar pomeni, da bodo štirje morali na tribuno. Glede tega se bom odločil na podlagi trenažnega procesa," je z obetavnimi novicami glede obeh zimskih okrepitev vijoličastih sklenil nekdanji trener soboške Mure in kidričevskega Aluminija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.