Šport > Nogomet
21 ogledov

Šimundža: Naj občutijo nogometno veličino Španije

letališče Edvard Rusjan Maribor NK Maribor pred odhodom v Sevillo Evropska liga Jan Krstovski
Trener Maribora Ante Šimundža je na pot v Andaluzijo vzel 22 nogometašev, kar pomeni, da bodo štirje v četrtek morali na tribuno.

Stadion Ramón Sánchez-Pizjuán bo v četrtek zvečer prizorišče zgodovinske tekme za slovenski klubski nogomet. Gre za prvo spomladansko evropsko gostovanje v zgodovini najpomembnejše postranske stvari na sončni strani Alp, temu primerna je tudi "mobilizacija" v taboru nogometašev Maribora. Da gre za preizkus v deželi aktualnih svetovnih in evropskih prvakov, daje srečanju še večjo težo.

"V Sevilli bomo vadili po ustaljenem ritmu. Po aktivnem rezultatu na prvi tekmi smo popolnoma osredotočeni na povratno. V Španijo gremo tako zgodaj, ker so tam razmere trenutno boljše kot pri nas, vreme je veliko bolj naklonjeno igralcem. Poleg tega si želimo pred tekmo občutiti Španijo v vsej njeni nogometni veličini, da se fantje vklopijo v okolje in da se predstavimo v najlepši luči," je zgodnejši odhod v Andaluzijo (Štajerci se bodo na obračun pripravljali v Jerezu, ki leži slabih sto kilometrov južneje od Seville) pojasnil trener Ante Šimundža.

Šuler vse boljši, manjše težave Vršiča

"Ne nedeljski (prvenstveni z Rayo Vallecanom, op. a.) tekmi sem videl organizirano in disciplinirano Sevillo. Vidi se, da so v rezultatski krizi, zato so tudi zaigrali tako obrambno. A to ne zmanjšuje njihove kakovosti, to le govori o tem, kako resno so vzeli tekmeca. In podobno bo v četrtek," je zadnjo zmago varovancev Unaija Emeryja, ki so v Vallecasu slavili z minimalnim rezultatom, pokomentiral štajerski strateg.

"Pričakujem, da bodo do četrtka sanirane vse manjše, prehodne poškodbe. Tudi Marko Šuler se je vrnil v ustaljen trenažni proces, zaenkrat je delal zelo dobro. Manjše težave s fizično pripravo ima Dare Vršič, a pričakujem, da bodo vsi kandidirali za nastop na tekmi. Potujemo z 22 igralci, kar pomeni, da bodo štirje morali na tribuno. Glede tega se bom odločil na podlagi trenažnega procesa," je z obetavnimi novicami glede obeh zimskih okrepitev vijoličastih sklenil nekdanji trener soboške Mure in kidričevskega Aluminija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.