Šport > Nogomet
16 ogledov

Štajerci v Jerezu začeli test za Sevillo

letališče Edvard Rusjan Maribor NK Maribor pred odhodom v Sevillo Evropska liga
1/22
Jan Krstovski
Vijoličasta odprava je nekaj pred 12.30 pristala na letališču v Jerezu, kjer bo začela s pripravami na povratno tekmo šestnajstine finala Evropske lige proti Sevilli.

Člani Maribora, ki po remiju na prvi tekmi proti Sevilli (2:2) še vedno ostajajo v igri za neverjetno napredovanje v osmino finala, so na letališče Edvarda Rusjana začeli kapljati po osmi uri zjutraj.

Po opravljenih formalnostih so bili v letališkem baru ob jutranji kavici bolj podobni šolarjem, ki "špricajo" drugo uro pouka. Prav nič ni dalo slutiti, da delegacijo na čelu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem in nekdanjimi reprezentanti Miranom Pavlinom, Sašo Gajserjem in trenerjem Antejem Šimundžo v Andaluziji čaka zgodovinska tekma.

Delavci takoj do žog

Pot je minila brez zapletov, letališki delavci so v Jerezu z zanimanjem "preverjali" uradne žoge Evropske lige, ki so s svojo oranžno-rdečo barvno kombinacijo izstopale iz številčne slovenske prtljage. Pred treningom v Jerezu tik ob slovitem dirkališču, od koder vam bomo odzive prinesli jutri, je še na slovenskih tleh v imenu igralcev spregovoril branilec Mitja Viler.

"Imamo aktiven rezultat, v Sevillo ne gremo počivat. Imamo štiri dni za pripravo, manjši šok bo najbrž tudi temperaturna razlika. Gremo tja, da se malo umaknemo od domačega pritiska, da treniramo v miru in si še pogledamo kakšen video. Gre za pozitiven pritisk, mi smo svoje na prvi tekmi naredili. Sevilla je pod večjim pritiskom, oni se gotovo ne bodo zadovoljili z remijem, saj igrajo doma. Mi smo sproščeni, gotovo nam bo lažje kot njim," je pred odhodom na letalo, ki je nogometaše Maribora odpeljal v andaluzijsko metropolo, povedal Viler.

Samo hodijo po hotelih

Slovenski prvaki spet za nekaj dni zapuščajo domovino, potem ko so velik del februarja preživeli na pripravah v Turčiji.

"Samo hodimo po hotelih, tudi nam je malce težko, a to je profesionalizem. Zdoma smo že en mesec, a vemo, zakaj smo odsotni – zaradi Seville. Že na prvi tekmi se je videlo, da so se priprave izplačale, in tudi zdaj bo treba narediti vse, da bomo pravi na igrišču. Moramo biti konstantni, moramo igrati tako, da bomo na koncu uspešni. Tudi če bo tekma slaba, naj bo na koncu 1:0 za nas in vsi bomo srečni," Primorec ni želel delati prevelike drame iz dejstva, da nogometaši v zadnjih dneh bolj redko vidijo domače.

"Ne bodo čakali na 0:0"

"Ponovno smo jih (Sevillo, op. a.) gledali na včerajšnji (nedeljski prvenstveni z Rayo Vallecanom, op. a.) tekmi. Rakitić ima iz prekinitev več variant. V določenem trenutku se skrije na igrišču, nato pa te dobi na kontro. Tudi preostali so dobri in hitri. Španci so doma močni, podpora s tribun bo najbrž še močnejša zaradi dogodkov na črpalki na Tepanjah, a mi smo pripravljeni na vse," je nekdanji član Kopra opozoril na dejstvo, da se Štajercem na vedno zelo glasnem stadionu Ramón Sánchez-Pizjuán morda obeta še bolj vroč sprejem, ker so jih španski privrženci skupili na vrnitvi iz Ljudskega vrta.

Čutijo podporo iz vse Slovenije

In kakšen pristop pričakuje od Andaluzijcev na povratni tekmi? "Oni so tudi v Mariboru bili postavljeni tako, da bi kontrolirali tekmo. Doma gotovo ne bodo čakali na izid 0:0, ampak bodo šli na zmago. Mi jih bomo čakali in prežali na kontre. Včeraj so po dolgem času dosegli zmago, a rezultatski pritisk bo gotovo na njihovi strani," zagotavlja Viler, ki ga bodri tudi podpora celotne slovenske javnosti.

"Podporo navijačev čutimo, tudi če na stadionu ne vidimo vijoličaste barve. Vidimo tudi, koliko je tukaj vas (novinarjev, op. a.). Vemo, da nimamo le podpore Mariborčanov, temveč da ta prihaja iz vse Slovenije. Vedno je lepo, ko nekje v tujini s tribune zaslišiš slovenski glas," je zaključil hitronogi bočni nogometaš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.