Šport > Nogomet
22 ogledov

Obžalujejo napad na španske navijače

navijači Maribor Sevilla Evropska liga 1/16 finala Ljudski vrt Nino Verdnik
Nogometni klub Maribor se je z izjavo odzval na incident, ki se je zgodil po tekmi Evropske lige, na kateri je slovenski državni prvak remiziral s špansko Sevillo (2:2).

''Sinočnji nogometni spektakel v Ljudskem vrtu je bil za NK Maribor nov mejnik. Ponosni smo na naše igralce in zveste navijače, ki so poskrbeli, da bo tekma s Sevillo za večno ostala v naših spominih,'' so v izjavi zapisali pri Mariboru.

''V klubu smo storili vse, da bi bil ta izjemen športni dogodek ogledalo mariborskega nogometa in smo zato razočarani nad novico, da so neznani storilci napadli španske navijače na bencinskem servisu Tepanje, kakšnih 30 kilometrov stran iz Maribora. V klubu smo storili vse za varnost vseh domačih in tujih obiskovalcev tekme, igralcev in uradnih oseb. Tekma je minila v izjemnem vzdušju in v skladu z vsemi načeli evropske nogometne zveze UEFA. Za to, kar se je dogajalo po tekmi, zunaj stadiona Ljudski vrt, NK Maribor ni odgovoren, saj varovanje gostujočih navijačev na njihovi poti domov ni v pristojnosti kluba. Obžalujemo pa, da so bili španski navijači napadeni,'' še dodajajo v taboru slovenskega prvaka.

Komentarjev 2
  • zztop 17:15 21.februar 2014.

    No zopet zahrbtni mariborski pizdeki ! Sramota.

  • Ferluci 16:11 21.februar 2014.

    Ja, zdaj pa jokajo. Kot Predin, ki je mahnil sodnika in se nato zjokal. Navijal bom za Špance, njim pa želim da izgubijo !