Šport > Nogomet
21 ogledov

Mariborske formule na teste v Jerez

Milec Maribor Sevilla Evropska liga 1/16 finala Ljudski vrt Nino Verdnik
Letalo z nogometaši Maribora bo danes okrog 9. ure zjutraj z letališča Edvarda Rusjana poletelo proti Sevilli, kjer bodo vijoličasti na povratni tekmi šestnajstine finala Evropske lige lovili zgodovinski podvig.


"Rezultat je še vedno ugoden, še vedno smo živi in mislim, da gremo lahko v Sevillo z dvignjenimi glavami in pozitivnimi mislimi,"
je za Žurnal24 po koncu prvega obračuna s Sevillo (2:2) v Ljudskem vrtu dejal eden izmed junakov četrtkove tekme Martin Milec.

Ta je z bliskovitim prodorom v prvem polčasu pripravil zadetek kapetanu Marcosu Tavaresu, a so vijoličasti slabo začeli nadaljevanje in prejeli dva hitra zadetka. Izjemen prvenec Dareta Vršiča je na njegovem debitantskem nastopu v vijoličastem dresu vseeno povečal apetite pred tekmo na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán.

Ne bodo brezglavi

"Morali bomo zadeti, ampak brezglavo v tekmo gotovo ne bomo šli. V 'kontrah' in 'polkontrah', ko vzamejo žogo na sredini igrišča, so s temi prvimi globinskimi podajami res nevarni, zato verjamem, da bo strokovno vodstvo pred tekmo spet opravilo izjemen posel, sestavilo odličen načrt, kako se na tekmo pripraviti, mi bomo poskušali njihove ideje uresničiti in upamo na najboljše," dodaja Milec.

"Moram reči, da sta bila oba gola mogoče prejeta prepoceni, ampak vsaka napaka na taki ravni se kaznuje. To je vseeno Sevilla, ekipa, ki spada v vrh evropskega nogometa; igralci niso zastonj vredni toliko, kot so. Na žalost smo res prejeli ta nesrečna zadetka, a kot sem že rekel – gledamo pozitivno."

"Zaradi publike nič težje"

Mariborčani se bodo na tekmo pripravljali v Jerezu, mestecu slabih sto kilometrov južno od andaluzijske prestolnice, bolj znanem po vsakoletnih testiranjih dirkačev formule ena. Kot neulovljiva formula je bil Milec občasno tudi za branilce Seville, ki pa bodo tokrat lahko računali na številčnejšo podporo kot v Ljudskem vrtu, po incidentu na počivališču Tepanje morda tudi malce bolj našpičeno proti vijoličastim.

"Igrali smo že pred marsikatero vročo publiko in mislim, da nam zato kaj težje na tej tekmi ne bo. Vseeno bo tekma v Sevilli dosti težja, kot je bila današnja. Ne smemo iti brezglavo v napad in jaz še vedno verjamem v naše napredovanje. Mi gotovo ne bomo vrgli puške v koruzo," je dodal nekdanji član Aluminija.

Nekaj španskega sonca boste lahko v teh dneh ujeli prav na naših športnih straneh – neposredno iz Seville vam bomo prinašali sveže novice pred novo zgodovinsko tekmo za slovenski nogomet, med njo in po njej. Več, kot radi pravimo, sledi ...

Komentarjev 1
  • radsemastimzmesom 00:06 24.februar 2014.

    Bravo za prispevek! Komaj že čakam na prve odzive iz Španije. V četrtek pa na polno!!!