Slovenija > Črna kronika
67 ogledov

Pretepli navijače Seville

navijači Maribor Sevilla Evropska liga 1/16 finala Ljudski vrt Nino Verdnik
V množičnem pretepu na Tepanjah po nogometni tekmi poškodovanih pet oseb.

Nekaj čez polnoč se je na avtocestnem počivališču Tepanje zgodil množični pretep. "Po do sedaj zbranih podatkih, se je na počivališče Tepanje, z  več osebnimi vozili, pripeljalo več oseb, ki so napadle skupino španskih navijačev, ki so se vračali z ogleda nogometne tekme v Mariboru," so pojasnili na policiji. 

Omenjena skupina oseb je na počivališču najprej napadla oba voznika italijanskega avtobusa in avtobus poškodovala. Voznika sta bila lažje poškodovana. Skupina je nato vstopila še v prostore bencinskega servisa, kjer so napadli še ostale navijače. "Med njimi je prišlo do pretepa, pri čemer je bil en španski navijač huje poškodovan, eden pa lažje. Prav tako so v pretepu  poškodovali tudi prostore bencinskega servisa. V pretepu je bil lažje poškodovan tudi državljan Slovenije. Vzrok njegove poškodbe kriminalisti še ugotavljajo," pravijo na policiji.

Pri napadu so storilci uporabljali različne predmete, med drugim tudi različne palice. Neznani storilci so takoj po dejanju, še pred prihodom policistov, kraj dogodka zapustili. Poškodovane navijače in voznika so z reševalnimi vozili odpeljali v bolnišnico.

V NK Maribor obžalujejo, da so bili španski navijači napadeni.

Generalni direktor odredil nadzor

Celjski kriminalsiti so v sodelovanju s policisti iz Slovenskih Konjic opravili ogled kraja dogodka, na podlagi česar obravnavajo sume stroritev kaznivih dejanj nasilništvo, huda telesna poškodba ter poškodovanje tuje stvari. Generalni direktor policije Stanislav Veniger pa je zaradi ugotavljanja morebitnih pomanjkljiosti pri izvedbi varovanja odredil nadzor.

"Glede na dejstvo, da med nogometno tekmo ni bilo nobenih kršitev, indicev ali informacij za morebiten spopad med navijaškima skupinama, je operativni štab PU Maribor sprejel odločitev, da se španski navijači pospremijo proti Ljubljani, do izvoza Slovenska Bistrica – jug, na avtocesti A1. O tranzitu avtobusa s španskimi navijači so bili obveščeni tudi OKC-ji  policijskih uprav ob trasi potovanja," so sporočili s policije.

Dve kršitvi pred in po tekmi

Pred nasiljem na bencinskem servisu so policisti sicer v povezavi z nogometno tekmo zabeležili dve kršitvi. Ob 15.50 uri so na Koroški cesti v Mariboru ustavili in kontrolirali vozilo poljskih registrskih oznak, v katerem se je nahajalo pet državljanov Poljske. Po opravljeni kontroli in varnostnem pregledu, so policisti našli pirotehniko in črne volnene podkape, z izrezi za oči. Pet državljanov Poljske so pridržali in jih izpustili ob 23. 45.  Med nogometno tekmo, ob 22.15 uri, so policisti obravnavali še dva domača navijača, ki sta se nedostojno vedla na javnem kraju in nista upoštevala zakonitih ukazov varnostnikov oz. policistov.


Komentarjev 13
  • zdrej 11:32 25.februar 2014.

    Daj zlektoriraj vsaj svoj komentar oz. ga vsaj enkrat še preberi, če že tega niso pravilno sposobni narediti novinarji in državna uprava. "Ne sprašuj, kaj lahko država stori zate ampak kaj lahko ti narediš za državo " :-)

  • Žurnalček 13:27 22.februar 2014.

    Ti res misliš , da takile kreteni zaslužijo lektoriranje. Isti si kot oni . !

  • Žurnalček 13:26 22.februar 2014.

    "V množičnem pretepu" a tale vaš MB dopisnik hoče na mala vrata povedat in opravičiti kretenske zahojene navijače Štajercev , da je prišlo do medsebojno dogovorjenega pretepa ali pa da se je pretep zgodil slučajno , ker je bila na ...prikaži veča polici samo še ena čokoladka , kupca pa dva .Dajte dogodku pravilen naslov !!!!!1