Šimuniću dodatna kazen za "odlom" Sulejmanija

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je Srbsko nogometno zvezo (FSS) kaznovala zaradi navijaških izgredov na kvalifikacijski tekmi proti Hrvaški v Beogradu.
Oglej si celoten članek

Srbska nogometna zveza (FSS) bo morala Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) zaradi izgredov na kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji plačati denarno kazen v višini 50 tisoč švicarskih frankov (44.854 evrov).

Tekma se je na stadionu Marakana sicer končala z remijem (1:1), a je epilog obračuna v Beogradu prišel šele s sredinim sklepom disciplinske komisije Fife v švicarskem Zürichu. Vroč sosedski obračun se je začel z žvižganjem hrvaški himni, domači navijači (gostujočih po dogovoru obeh zvez ni bilo) pa so zažgali tudi nekaj sedežev in s političnimi gesli izražali podporo takrat aktualnemu vprašanju uvedbe cirilice v Vukovarju.

Z različnimi predmeti so srbski navijači obmetavali tudi hrvaškega reprezentanta Josipa Šimunića, ki je z brutalnim startom pokosil Miralema Sulejmanija in dobil rdeči karton. Fifa je Šimuniću zdaj izrekla dodatno kazen dveh tekem prepovedi igranja za "kockaste", tako da bo izpustil obračuna z Belgijo in Škotsko v nadaljevanju kvalifikacij .

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.