Šport > Nogomet
30 ogledov

Šimuniću dodatna kazen za "odlom" Sulejmanija

Sulejmani Šimunić Srbija Hrvaška kvalifikacije prekršek start Marakana Youtube
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je Srbsko nogometno zvezo (FSS) kaznovala zaradi navijaških izgredov na kvalifikacijski tekmi proti Hrvaški v Beogradu.

Srbska nogometna zveza (FSS) bo morala Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) zaradi izgredov na kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji plačati denarno kazen v višini 50 tisoč švicarskih frankov (44.854 evrov).

Tekma se je na stadionu Marakana sicer končala z remijem (1:1), a je epilog obračuna v Beogradu prišel šele s sredinim sklepom disciplinske komisije Fife v švicarskem Zürichu. Vroč sosedski obračun se je začel z žvižganjem hrvaški himni, domači navijači (gostujočih po dogovoru obeh zvez ni bilo) pa so zažgali tudi nekaj sedežev in s političnimi gesli izražali podporo takrat aktualnemu vprašanju uvedbe cirilice v Vukovarju.

Z različnimi predmeti so srbski navijači obmetavali tudi hrvaškega reprezentanta Josipa Šimunića, ki je z brutalnim startom pokosil Miralema Sulejmanija in dobil rdeči karton. Fifa je Šimuniću zdaj izrekla dodatno kazen dveh tekem prepovedi igranja za "kockaste", tako da bo izpustil obračuna z Belgijo in Škotsko v nadaljevanju kvalifikacij .

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.