Sin dirkaške legende pri McLarnu

Foto: EPA Carlos Sainz
Pri McLarnu so tudi uradno sporočili ime novega dirkača.
Oglej si celoten članek

Novi član moštva formule ena McLaren je 23-letni Španec Carlos Sainz mlajši, ki je z britansko ekipo podpisal večletno pogodbo. Nasledil bo rojaka Fernanda Alonsa, ki se je pri sedemintridesetih letih odločil za zaključek kariere. Novico je že v sredo sporočil ameriški ESPN, danes pa je postala uradna.

"Priznam, že od majhnega sem oboževalec McLarna, saj gre za eno najbolj prepoznavnih imen v svetu formule ena, hkrati pa za ekipo, v kateri so bile številne legende tega športa," je dejal Sainz, ki je trenutno član Renaulta in se nahaja na enajstem mestu svetovnega prvenstva.

Sainz mlajši še ni doživel večjih uspehov v formuli ena. Doslej je zbral 72 nastopov, lani pa je zasedel četrto mesto na dirki za VN Singapurja. Letos je bil peti v Azerbajdžanu, v skupno štirih sezonah pa je bil še trikrat šesti. V sezoni 2015 je osvojil 18 točk (skupno 15. mesto), naslednjo sezono 46 (12. mesto), v letu 2017 pa 54 (9. mesto).

Sainz mlajši je sicer sin Carlosa Sainza, ki je uspešno nastopal v reliju. Ta je dirkah za svetovno prvenstvo zabeležil 26 zmag, bil dvakrat svetovni prvak (1990 in 1992), štirikrat pa je v skupni razvrstitvi osvojil drugo mesto.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.