Sin legende doživel ponižanje

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Sin enega najboljših teniških igralcev vseh časov se ni proslavil ob krstnem nastopu na ATP Touru.
Oglej si celoten članek

Leo Borg, 17-letni sin 11-kratnega zmagovalca grand slamov Björna Borga, je doživel ognjeni krst na ATP Touru v kvalifikacijah za nastop v glavnem žrebu peščenega turnirja serije 250 Andalucia Open. Za mladega Borga, ki ga je slavni oče spremljal s tribune, se krstni nastop ni iztekel po pričakovanjih, saj ga je z izidom 6:1, 6:0 z igrišča odpihnil 128. igralec svta Jevgenij Donskoj.

Foto: Epa leo borg

"Zavedam se, da me bodo primerjave z očetom spremljale do konca življenja. S tem se bom moral sprijazniti, a moram reči, da v tem nikoli nisem videl nekaj slabega. Takšne reči so preprosto neizbežne," je o teži slavnega priimka spregovoril komaj 17-letni tenisač. "Moj oče pravi, da igram dober tenis," je dodal Leo.

Borg je izkušnje pridobival tudi na prestižni teniški akademiji Rafa Nadal na Majorki, kjer je priložnost trenirati s španskim tenisačem Felicianom Lopezom.

Foto: Epa bjorn borg Njegov oče Björn je eden največjih športnikov vseh časov. Šved, ki velja za prvega teniškega superzvezdnika, je v karieri osvojil 11 grand slamov, nepremagan je bil tako v finalih OP Francije (6-0) kot Wimbledona (5-0). V karieri je osvojil 66 turnirjev in preživel 109 tednov na prvem mestu lestvice.

Borg je bil prvi tenisač v zgodovini, ki je s turnirskimi nagradami v eni sezoni zaslužil več kot milijon dolarjev, še precej več pa so mu navrgle donosne pogodbe s pokrovitelji.

Naveličan medijske pozornosti in izžet od napornega teniškega koledarja je pri 26 letih oznanil slovo. Leta 1991 se je pri 35 letih poskušal vrniti na Tour, a se je eksperiment končal z dvanajstimi zaporedimi porazi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.