Skakalec prvič po hudi nesreči normalno hodil

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
Avstrijski smučarski skakalec Lukas Müller je naredil velik korak v svoji rehabilitaciji.
Oglej si celoten članek

Lukas Müller je leta 2016 na Kulmu grdo padel in se hudo poškodoval. Takrat je nastopal kot predskakalec na svetovnem prvenstvu v poletih in na nesrečen način končal svojo športno pot.

Müller je bil dolgo prikovan na invalidski voziček, ob zdravstveni pa je bil še sodno bitko, saj je proti Smučarski zvezi Avstrije sprožil tožbo, da bi njegov padec obravnavali kot delovno nesrečo.

Sodišče Odločitev z velikimi posledicami za smučarske skoke

V svoji nameri na pravnem področju je uspel, v juniju pa je slavil še v drugi, bolj pomembni življenjski sferi.

Na družbenih omrežjih je namreč v četrtek objavil posnetek (spodaj), na katerem prvič po usodnem poletu na Kulmu hodi brez opore za roke.

xxx

Ob posnetku je Avstrijec naštel vse cilje, ki jih je dosegel po nesreči. To so: premakni noge, živi z invalidskim vozičkom, nauči se stati, nauči se hoditi v vodi, hodi z berglami, vstani brez pomoči, zmagaj na sodišču, hodi brez opore za roke.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.