Skakalec spektakularno odletel čez ogrado

Foto: Print Screen Sabirzhan Muminov
Kazahstanskemu skakalcu se je pripetila nezgoda v izteku skakalnice Bersigel v Innsbrucku.
Oglej si celoten članek

Kazahstanec Sabirzhan Muminov je doživel nenavadno nezgodo v izteku skakalnice Bersigel med prvim uradnim treningom na tretji postojanki letošnje novoletne turneje v Innsbrucku.

Ni poslušal Bertoncelj in Zajc pojasnila, kje se je zalomilo

Muminov je uspešno skočil in doskočil, nato pa v izteku skakalnice napačno ocenil svojo hitrost in se na vrhu hriba zaletel v ogrado. Udarec je bil tako silovit, da ga je prevrnilo na drugo stran.

Vse skupaj je izgledalo precej spektakularno, vendar 24-letnik na srečo ni utrpel nobenih poškodb.

V trku jo je skupil le del njegove tekmovalne opreme, tako da je moral pred kvalifikacijami zamenjati čevlje. "Počutim se dobro. Tega nisem pričakoval. Nisem imel občutka, da sem tako hiter. Z moje perspektive se je zgodilo zelo hitro. Ko sem poletel čez ogrado, sem se počutil kot v Matrici. Imam nekaj podplutb, a nič hujšega," je povedal za poljsko televizijo.

Pristojni so se nato hitro zganili in zarisali opozorilno modro črto, da se kaj takšnega v nadaljevanju ne bi ponovilo.

Muminov je največji uspeh doslej dosegel leta 2016 v Planici, ko je na tekmi pokala FIS zasedel tretje mesto.

Priložnost kariere Zajc ni zdržal pritiska, Kobayashi preprosto nedotakljiv

Kazahstanec je v kvalifikacijah zasedel 62. mesto, kar ni bilo dovolj za uvrstitev na tekmo.

Po treh tekmah novoletne turneje v skupnem seštevku vodi Ryoyu Kobayashi, ki je dobil vse tri preizkušnje. Japoncu lahko skupno zmago prepreči samo še gromozanska napaka, saj ima 46 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Nemcem Markusom Eisenbichlerjem.

Najboljši Slovenec je Timi Zajc na osmem mestu.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.