Šport > Zimski športi
1436 ogledov

Bertoncelj in Zajc pojasnila, kje se je zalomilo

gorazd bertoncelj Gorazd Bertoncelj
Najboljšemu slovenskemu skakalcu so po prvi seriji tekme v Innsbrucku misli že uhajale k stopničkam.

Timi Zajc je bi po polovici tretje tekme novoletne turneje na pragu uspeha kariere, saj je imel na četrtem mestu le dobro točko zaostanka za tretjeuvrščenim Norvežanom Andreasom Stjernenom.

timi zajc Priložnost kariere Šport Zajc ni zdržal pritiska, Kobayashi preprosto nedotakljiv

V drugi seriji je aktualni državni prvak, ki je lani dopolnil šele 18. let, skočil dobrih deset metrov manj kot v prvi in nazadoval po lestvici. Na koncu se je moral zadovoljiti z desetim mestom, kar je bila še vedno najboljša slovenska uvrstitev na tekmi.

"Po prvi seriji sem bil res uvrščen zelo visoko, uspel mi je zares dober skok. V drugi sem želel preveč napadati, videl sem, da so stopničke zelo blizu. Enostavno je bila  napaka na mizi dovolj, da sem padel na 10. mesto. Na mizi sem bil neučakan, prehitro sem se odrinil, tu pa se vsaka napaka res zelo pozna in zato so bili tudi metri toliko slabši," je pojasnil Zajc.

Da so med premorom že sanjali o zmagovalnem odru, je priznal tudi glavni trener reprezentance Gorazd Bertoncelj. "Po prvi seriji smo razmišljali o stopničkah. Timi je močan, a v finalu je naredil pregrobo napako na odskočni mizi, bil je precej prezgoden. S tako nizkega zaletišča s tako napako se ne da leteti tako daleč. Pred finalno serijo sva se pogovarjala o tem, da mora ostati miren, da ničesar ne sme dodajati. Žal se je to zgodilo, da je morda želel preveč, dodajal je in zato je odskočil prezgodaj," je povedal trener.

Precej bolj zadovoljen je bil Anže Lanišek, ki je tekmo končal na 12. mestu.  "Zadovoljen sem z vsemi skoki v Innsbrucku. Pokazal sem zelo visoko raven, kar se je pokazalo tudi na tekmi. V finalni seriji sem naredil manjšo napako, bil sem pozen, še bolj kot v prvi seriji, a še vseeno je to super popotnica za naprej," je povedal drugi slovenski finalist.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice