Šport > Zimski športi
5476 ogledov

Polovica Slovencev izpadla, brata Prevc odšla domov

Timi Zajc Epa
V slovenskem taboru pred novoletno tekmo ne morejo biti zadovoljni.

Na drugi tekmi novoletne turneje v Garmisch Partenkirchnu bodo nastopili le trije slovenski skakalci. Po vrsti so v kvalifikacijah odpadli Bor Pavlovčič, Peter Prevc in Domen Prevc, Jernej Damjan pa se je na tekmo uvrstil kot zadnji med uspešnimi kvalifikanti. Domen Prevc bi se sicer uvrstil na tekmo, a je ob pristanku prekrižal smuči in padel ter tako ostal brez uvrstitve med petdeseterico.

Poleg Damjana sta se na tekmo prebila še Anže Semenič in Timi Zajc, ki je na prvi tekmi turneje zabeležil deveto mesto. Tokrat je v kvalifikacijah ponovil omenjeno uvrstitev. Semenič je bil 36. 

Damjan se bo na tekmi pomeril z najboljšim iz kvalifikacij, tokrat je bil to Poljak Dawid Kubacki. Drugo mesto je zasedel vodilni mož turneje Rjoju Kobajaši, ki se je ob zelo dolgem skoku odločil, da ne bo tvegal telemarka, med peterico najboljših pa so bili še Kamil Stoch, Markus Eisenbichler in Andreas Stjernen.

Zajc se bo pomeril s Poljakom Aleksandrom Zniszczołom, Semenič pa z Nemcem Davidom Sieglom.

"Danes je bil črn dan za slovenske smučarske skoke. Izjemno slabi skoki, zelo smo razočarani z izjemo Timija, ki je stopnjeval svoje dosežke od treninga do kvalifikacij. Z njim smo zadovoljni, ostalim pa tudi pod razno ne moremo dati pozitivne ocene. Jutri nastopijo trije. Anže mora iti bolj odločno, vsaj tako, kot je pokazal na treningu. Jernej mora narediti korenite spremembe, če želi priti v finale," je kvalifikacijske skoke komentiral trener Gorazd Bertoncelj.

Po neuspehu se od novoletne turneje že poslavljata brata Prevc, ki bosta raje v tem času v miru trenirala na domačih skakalnicah, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

 

Komentarjev 11
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 00:32 01.januar 2019.

    Po vrhuncih zadnjih let smo sedaj na ravni Kazahstana,še Borat bi boljš skakal,kot pa naši?Prevce je treba načevljat iz reprezentance se so jih sami izgovori in "uživanje" v skokih,resnica je pa ta,da nimajo pošlihtano glavo,žal!

  • Avatar Suzijann
    Suzijann 23:42 31.december 2018.

    Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top

  • loco 21:29 31.december 2018.

    Peter Prevc bi moral po zmagoviti sezoni storiti nekaj podobnega kot Rok Benkovič, končati kariero kot zmagovalec, sedaj se pa že nekaj časa samo sramoti in izgublja ugled. Tudi če bo nadaljeval, bo to samo še v slogu Primoža Peterke ...prikaži več zadnjih njegovih nekaj slabih let skakalne kariere.

Sorodne novice