Šport > Zimski športi
199 ogledov

Klinčeva se je oglasila z bolniške postelje

Klinec
Slovenska skakalka je uspešno prestal operacijo kolena.

Najboljša slovenska smučarska skakalka Ema Klinec, ki je uspešno začela sezono in dvakrat stala na stopničkah svetovnega pokala, se je decembra na državnem prvenstvu po padcu grdo poškodovala.

Dvajsetletnica je utrpela poškodbo sprednje križne vezi in manjšo kostno-hrustančno udarnino notranjega dela kolena, zaradi česar so jo danes operirali.

Klinčeva se je poškodovala 23. decembra v Planici, ko je po prvi seriji DP na Boudkovi velikanki premočno vodila, v finalu pa ob pristanku nesrečno padla in si poškodovala koleno. Skakalko so nemudoma odpeljali na pregled v jeseniško bolnišnico, dodatni pregledi v Ljubljani pa so pokazali, da je potrebna operativna rekonstrukcija vezi.

Danes je mlada skakalka prek Instagrama sama sporočila, da je v Ljubljani uspešno prestala operacijo. Če bo okrevanje potekalo brez zapletov, bi se lahko Klinčeva po ocenah zdravnikov na skakalnice vrnila čez pol leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice