Skakalna srenja enotna: Prevc je favorit!

Foto: EPA
Foto: EPA
Peter Prevc je z odličnim uvodom v Oberstdorfu dokazal, da bi lahko postal prvi slovenski skakalec po Primožu Peterki (1996/1997), ki bi osvojil novoletno turnejo.
Oglej si celoten članek

Vodilni v skupnem seštevku za svetovni pokal je pokoril konkurenco na treningu in v kvalifikacijah pred torkovo uvodno preizkušnjo letošnje novoletne turneje v Oberstdorfu.

Foto: EPA werner schuster V nemškem taboru so prepričani, da je Peter Prevc prvi favorit za osvojitev prestižne turneje štirih skakalnic, čeprav mu največjo konkurenco predstavlja njihov adut Severin Freund.

Tako Freund kot Prevc bosta poskušala prekiniti sedemletno prevlado avstrijskih skakalcev, nemški trener Werner Schuster pa večje možnosti pripisuje slovenskemu šampionu.

''Peter Prevc je zagotovo eden od favoritov,'' je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal Schuster. ''Prevc je na vrhuncu kariere in zelo nevaren. On in vsi okoli njega so zelo motivirani. Kadarkoli je bil drugi za Severinom, je naslednji dan skočil, kot da jutri ne obstaja,'' je dodal nemški trener.
Foto: EPA severin freund Statistika preteklih zmagovalcev pa ne govori v prid Slovencu, saj je v zadnjih 15 letih novoletno turnejo le štirikrat osvojil skakalec, ki je nosil rumeno majico. 

Slovenci na zmago na novoletni turneji čakajo vse od leta 1997 (Peterka), Nemci pa od leta 2002 (Hannawald). O prestižni lovoriki razmišlja tudi branilec velikega kristalnega globusa. ''Bilo bi neverjetno lepo, če bi osvojil turnejo, a ne bi rekel, da je moja kariera nepopolna, če mi ne bo uspelo,'' je dejal Freund.

Konsenzu o favoritih se je pridružil tudi glavni avstrijski adut Michael Hayböck. ''Lahko rečemo, da sta Prevc in Freund favorita, a tudi mi se bomo borili,'' so sporočili naši severni sosedi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.