Šport > Zimski športi
73 ogledov

Skakalna srenja enotna: Prevc je favorit!

peter prevc EPA
Peter Prevc je z odličnim uvodom v Oberstdorfu dokazal, da bi lahko postal prvi slovenski skakalec po Primožu Peterki (1996/1997), ki bi osvojil novoletno turnejo.

Vodilni v skupnem seštevku za svetovni pokal je pokoril konkurenco na treningu in v kvalifikacijah pred torkovo uvodno preizkušnjo letošnje novoletne turneje v Oberstdorfu.

werner schuster | Avtor: EPA EPA
V nemškem taboru so prepričani, da je Peter Prevc prvi favorit za osvojitev prestižne turneje štirih skakalnic, čeprav mu največjo konkurenco predstavlja njihov adut Severin Freund.

Tako Freund kot Prevc bosta poskušala prekiniti sedemletno prevlado avstrijskih skakalcev, nemški trener Werner Schuster pa večje možnosti pripisuje slovenskemu šampionu.

''Peter Prevc je zagotovo eden od favoritov,'' je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal Schuster. ''Prevc je na vrhuncu kariere in zelo nevaren. On in vsi okoli njega so zelo motivirani. Kadarkoli je bil drugi za Severinom, je naslednji dan skočil, kot da jutri ne obstaja,'' je dodal nemški trener.

severin freund | Avtor: EPA EPA
Statistika preteklih zmagovalcev pa ne govori v prid Slovencu, saj je v zadnjih 15 letih novoletno turnejo le štirikrat osvojil skakalec, ki je nosil rumeno majico. 

Slovenci na zmago na novoletni turneji čakajo vse od leta 1997 (Peterka), Nemci pa od leta 2002 (Hannawald). O prestižni lovoriki razmišlja tudi branilec velikega kristalnega globusa. ''Bilo bi neverjetno lepo, če bi osvojil turnejo, a ne bi rekel, da je moja kariera nepopolna, če mi ne bo uspelo,'' je dejal Freund.

Konsenzu o favoritih se je pridružil tudi glavni avstrijski adut Michael Hayböck. ''Lahko rečemo, da sta Prevc in Freund favorita, a tudi mi se bomo borili,'' so sporočili naši severni sosedi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.