Škandal v ligi prvakov: "Prvič v evropskem nogometu! Gre za žalosten dan!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Navijači Eintrachta niso zaželeni v Neaplju.
Oglej si celoten članek

Navijači Eintrachta iz Frankfurta ne bodo mogli podpirati svojega kluba na povratni tekmi osmine finala lige prvakov v Neaplju. Italijansko notranje ministrstvo bo namreč vodilnemu klubu serie A Napoliju izdalo odredbo, s katero bo prepovedalo prodajo vstopnic za tekmo 15. marca navijačem Frankfurta.

Kot so danes sporočili iz Eintrachta, naj bi ta prepoved vključevala tudi kontingent uradnih gostov s skupno 2700 vstopnicami, od tega 2400 v sektorju za goste, do katerega je klub upravičen po predpisih Evropske nogometne zveze (Uefa).

"To je prvi in edinstven dogodek v evropskem nogometu in žalosten dan. Vpliv na konkurenco z uporabo varnostnih razmer kot argumenta je izkrivljanje konkurence z našega vidika," je dejal član uprave Eintrachta, Philipp Reschke.

Italijanske navijače so fizično napadli v Frankfurtu ob robu prve tekme 21. februarja, ki so jo nemški nogometaši izgubili z 0:2. Takrat so za kratek čas odvzeli prostost devetim osebam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.