Škandalozne scene na sveti travi: "Bi se rad igral?"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nezadovoljni gledalci so bili v Wimbledou priča novemu bizarnemu izpadu francoskega tenisača.
Oglej si celoten članek

Neukrotljivi Benoit Paire, francoski tenisač, ki ga je zaradi neprimernega vedenja nedavno doletela prepoved nastopa na olimpijsklih igrah, je znova udaril.

Vrag odnesel šalo Tokrat je šel predaleč, posledice so zelo resne

Tokratni incident se je zgodil na obračunu prvega kroga najprestižnejšega teniškega tunirja na svetu na sveti travi All England Cluba, kjer je Francoz zaradi pomanjkanja truda najprej prejel opozorilo glavnega sodnika, nato pa so se na njegov račun zgrnili še žvižgi s tribun. "Prenehaj tratiti naš čas!" je zavpil eden od nezadovoljnih gledalcev.

Foto: Epa

Paire je bil samo še dve točki oddaljen od gladkega poraza proti Argentincu Diegu Schwartzmanu, ko je po dveh zgrešenih returnih pri zaostanku s 3:6, 4:6, 0:5, 0:30 prejel opozorilo glavnega sodnika Mohameda Lahyanija zaradi pomanjkanja truda.

Namesto da bi sklonil glavo in po hitrem postopku vzel slovo od turnirja, na katerem glede na prikazano ni imel kaj iskati, se je z Lahyanijem, sicer najbolj priljubljenim sodnikom na svetu, spustil v osebni obračun.

"Pokliči fizioterapevta," je dejal Francoz in se začel pomikati proti svojemu sedežu. "Ne bom," mu je upravičeno odvrnil delivec pravice. "Bi se rad igral? Poklici fizioterapevta. Boli me," je vztrajal Paire, a svojega ni dosegel. "Benoit, tako ne moreš igrati," je dodal Lahyani.

Po porazu s t.i. "kravato" v tretjem nizu (6:0) je Paire dejal, da ga kritike občinstva ne ganejo. "Vseeno mi je za ljudi. Igram zase in to je to."

Trditev je kontradiktorna njegovim izjavam izpred nekaj tednov, ko je trdil, da je zaradi praznih tribun izgubil veselje do tenisa.

"Opozorilo sem dobil pri 5:0, 30:0 v tretjem nizu. Pravico imam zgrešiti dva zaporedna returna. To je smešno," se je po tekmi jezil Paire, ki je pred dvema letoma prišel vse do osmine finale travnatega grand slama.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.