Skandinavski derbi Švedinjam, Črnogorke izpadle

Foto: epa Švedinje se bodo borile za medalje.
Foto: epa Švedinje se bodo borile za medalje.
Na svetovnem rokometnem prvenstvu so se kot prve v polfinale prebile Švedinje in Francozinje.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Švedske, ki je v osmini finala prepričljivo odpravila Slovenijo, se je kot prva uvrstila med najboljše štiri na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Švedinje so v četrtfinalu v Leipzigu premagale Dansko (26:23). 

V današnjem prvem četrtfinalnem obračunu so se v skandinavskem derbiju Švedinje oddolžile Dankam za poraz v osmini finala na zadnjem SP na Danskem 2015, same pa so si prvič zagotovile boj za medalje na teh tekmovanjih.

Skupinsko Zmago nad Slovenkami proslavile s seksi plesom

Pri zmagovalkah je sedem golov dosegla Hanna Blomstrand, pet jih je dodala Isabelle Gullden. Za Danke je bila najbolj učinkovita Mette Tranborg s sedmimi zadetki, enega manj je prispevala Stine Jorgensen.

V sredo bosta znani še preostali udeleženki polfinala, para pa sta Nizozemska - Češka in Norveška - Rusija.

Tesen je bil tudi drugi polfinale, kjer pa so Francozinje na koncu upravičile status favoritinj proti Črnogorkam (25:22). Za dva gola so vodile že ob polčasu, prednost pa so znale zadržati do konca in se tretjič zaporedoma uvrstile med najboljše štiri na svetu.

Allison Pineau je bila s petimi goli najboljša strelka Francije, po štiri sta dodali še Siraba Dembele in Alexandra Lacrabere; pri Črnogorkah pa je blestela Katarina Bulatović z devetimi goli, štiri je dosegla Jovanka Radičević.

SP v rokometu Dva podaljška, ena senzacija

SP v rokometu, četrtfinale:

Švedska - Danska 26:23 (13:11)
Blomstrand 7, Gullden 5; Tranborg 7, S. Jorgensen 6.

Francija - Črna gora 25:22 (12:10)
Pineau 5, Dembele, Lacrabere po 4; Bulatović 9, Radičević 4.

Sreda:
Nizozemska - Češka
Norveška - Rusija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.