Skočil z balkona in umrl

Foto: Žurnal24 Nesrečnik Samuel Wanjiru je imel v zasebnem življenju kar nekaj težav. (Foto: EP
Tudi to se dogaja. Olimpijski prvak v maratonu iz Pekinga 2008 Samuel Wanjiru je umrl pri le 24 letih. Po nekaterih informacijah naj bi skočil z balkona, domnevno naj bi sledil ženi.
Oglej si celoten članek

Olimpijski prvak v maratonu iz Pekinga 2008, Kenijec Samuel Wanjiru, se je pri padcu z balkona na svoji hiši v Nyandarui severozahodno od Nairobija smrtno ponesrečil. Za zdaj še ni jasno, ali je 24-letni atlet storil samomor ali je šlo pri tem za nesrečo.

Wanjiru naj bi se v nedeljo zvečer hudo sprl s soprogo, potem ko je po navedbah lokalnih medijev domov prišel v družbi neke druge ženske. Wanjiru naj bi se nato sprl ženo, ta pa ga je zaklenila v spalnico. Kenijec naj bi nato skočil z balkona, s približno šestih metrov višine, domnevno naj bi sledil ženi, poškodbe ob padcu na betonska tla pa so bile usodne.

Wanjiru je leta 2008 v Pekingu kot prvi Kenijec osvojil naslov olimpijskega prvaka v maratonu, leto kasneje pa je na maratonu v Londonu postavil osebni rekord (2:05:10). Zasebno je imel dvakratni zmagovalec maratona v Chicagu že dalj časa težave. Decembra 2010 se je moral zaradi smrtnih groženj zagovarjati pred sodiščem, soproga pa je nato tožbo umaknila. Januarja se je poškodoval v prometni nesreči, na londonskem maratonu pred mesecem dni zaradi poškodbe kolena ni nastopil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.