Šport
28 ogledov

Skočil z balkona in umrl

Nesrečnik Samuel Wanjiru je imel v zasebnem življenju kar nekaj težav. (Foto: EP Žurnal24 main
Tudi to se dogaja. Olimpijski prvak v maratonu iz Pekinga 2008 Samuel Wanjiru je umrl pri le 24 letih. Po nekaterih informacijah naj bi skočil z balkona, domnevno naj bi sledil ženi.

Olimpijski prvak v maratonu iz Pekinga 2008, Kenijec Samuel Wanjiru, se je pri padcu z balkona na svoji hiši v Nyandarui severozahodno od Nairobija smrtno ponesrečil. Za zdaj še ni jasno, ali je 24-letni atlet storil samomor ali je šlo pri tem za nesrečo.

Wanjiru naj bi se v nedeljo zvečer hudo sprl s soprogo, potem ko je po navedbah lokalnih medijev domov prišel v družbi neke druge ženske. Wanjiru naj bi se nato sprl ženo, ta pa ga je zaklenila v spalnico. Kenijec naj bi nato skočil z balkona, s približno šestih metrov višine, domnevno naj bi sledil ženi, poškodbe ob padcu na betonska tla pa so bile usodne.

Wanjiru je leta 2008 v Pekingu kot prvi Kenijec osvojil naslov olimpijskega prvaka v maratonu, leto kasneje pa je na maratonu v Londonu postavil osebni rekord (2:05:10). Zasebno je imel dvakratni zmagovalec maratona v Chicagu že dalj časa težave. Decembra 2010 se je moral zaradi smrtnih groženj zagovarjati pred sodiščem, soproga pa je nato tožbo umaknila. Januarja se je poškodoval v prometni nesreči, na londonskem maratonu pred mesecem dni zaradi poškodbe kolena ni nastopil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.