Škof junak druge zmage Cimosa

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Koprski Cimos je na kriih sijajnih obramb Gorazda Škofa v 3. kolu Lige prvakov na gostovanju pri romunski Constanti prišel do druge zmage. V zadnjih minutah sta Primorce poskušala zaustaviti delivca pravice, vendar jima ni uspelo.
Oglej si celoten članek

Slovenski prvaki so v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini osvojili novi točki, po domači zmagi nad poljsko Wislo iz Plocka so v gosteh premagali še romunsko Constanto. Oslabljeni Koprčani, ki so v Romunijo prišli brez treh poškodovanih nosilcev igre (krožnega napadalca Bojana Skoka, zunanjega igralca Sebastjana Skubeta in krilnega igralca Roberta Konečnika) so si zmago priigrali v zadnji četrtini tekme, ko so nadoknadili pet golov zaostanka. Absolutni junak dvoboja je bil vratar Gorazd Škof, ki je zablestel v najbolj kritičnih trenutkih tekme, najbolj učinkovita igralca pa sta bila Dean Bombač in Goran Bogunović. Oba sta dosegla po pet golov.

Koprčani so solidno začeli obračun, njihova obramba 6-0 je povzročala kar nekaj težav Romunom, ki so večino uvodnih golov dosegli prek (pol)protinapadov. V sedmi minuti so oslabljeni gosti povedli s 4:2, pet minut kasneje pa je Uroš Rapotec povišal na 7:4, kar je bila tudi njihova najvišja prednost na tekmi.

Izbranci Fredija Radojkoviča so v nadaljevanju malce popustili, po nekaterih neposrečenih menjavah so na parketu v Buzau zagospodarili gostitelji in v 19. minuti prvič na tekmi povedli z 9:8. A nato je znova nastopilo plodno koprsko obdobje, Bombač je z dvema zaporednima goloma soigralce znova popeljal do vodstva s 14:12, a veselje je bilo kratkotrajno, Romuni so do polčasa izenačili (14:14).

Po dokaj izenačenem in miroljubnem prvem polčasu - latvijska sodnika Zigmars Stolarovs in Renars Licis nista izključila nobenega igralca, dosodila le eno sedemmetrovko - so začetne minute drugega dela tekme minule v znamenju domačih rokometašev, ki so si v 38. minuti priigrali prednost petih golov (20:15). Blestel je Iuliu Alexandru Csepreghi, ki je v tem obdobju dosegel kar štiri zadetke.

Koprčani so navzlic dokaj velikemu zaostanku niso predali, v 46. minuti so po bliskovitem nasprotnem napadu Jureta Dobelška znižali na 21:23. Nato je na koprskih vratih "eksplodiral" Gorazd Škof, nekatere njegove obrambe so dvignile soigralce, ki so v 51. minuti - po zadetkih Dobelška in Matjaža Mlakarja - izenačili na 24:24.

Ob razpoloženemu Škofu je svoje naredila tudi granitna obramba, Romuni so bili ob njej povsem nemočni, Koprčani pa so z delnim izidom 5:0 v 56. minuti povišali na +3 (27:24). Dobre tri minute pred koncem tekme sta latvijska sodnika Bombaču dosodila kazen 2+2 minuti, še bolj pa je na koprski klopi završalo, ko sta zaradi domnevnega udarca s komolcem Matjažu Brumnu pokazala rdeč karton. A domači rokometaši niso izkoristili številčne prednosti, malce zaradi lastnih napak, predvsem pa zaradi izjemno razpoloženega Škofa, absolutnega junaka romunsko-slovenskega dvoboja v Buzau.

Liga prvakov, 3. kolo, skupina C:

Constanta : Cimos Koper 25:27 (14:14)
Csepreghi 6, Novanc in Sabou 4; Bombač in Bogunović 5, Krivokapić 4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.