Šport
8 ogledov

Škof junak druge zmage Cimosa

Slovenija EP 2010 Innsbruck Škof Žurnal24 main
Koprski Cimos je na kriih sijajnih obramb Gorazda Škofa v 3. kolu Lige prvakov na gostovanju pri romunski Constanti prišel do druge zmage. V zadnjih minutah sta Primorce poskušala zaustaviti delivca pravice, vendar jima ni uspelo.

Slovenski prvaki so v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini osvojili novi točki, po domači zmagi nad poljsko Wislo iz Plocka so v gosteh premagali še romunsko Constanto. Oslabljeni Koprčani, ki so v Romunijo prišli brez treh poškodovanih nosilcev igre (krožnega napadalca Bojana Skoka, zunanjega igralca Sebastjana Skubeta in krilnega igralca Roberta Konečnika) so si zmago priigrali v zadnji četrtini tekme, ko so nadoknadili pet golov zaostanka. Absolutni junak dvoboja je bil vratar Gorazd Škof, ki je zablestel v najbolj kritičnih trenutkih tekme, najbolj učinkovita igralca pa sta bila Dean Bombač in Goran Bogunović. Oba sta dosegla po pet golov.

Koprčani so solidno začeli obračun, njihova obramba 6-0 je povzročala kar nekaj težav Romunom, ki so večino uvodnih golov dosegli prek (pol)protinapadov. V sedmi minuti so oslabljeni gosti povedli s 4:2, pet minut kasneje pa je Uroš Rapotec povišal na 7:4, kar je bila tudi njihova najvišja prednost na tekmi.

Izbranci Fredija Radojkoviča so v nadaljevanju malce popustili, po nekaterih neposrečenih menjavah so na parketu v Buzau zagospodarili gostitelji in v 19. minuti prvič na tekmi povedli z 9:8. A nato je znova nastopilo plodno koprsko obdobje, Bombač je z dvema zaporednima goloma soigralce znova popeljal do vodstva s 14:12, a veselje je bilo kratkotrajno, Romuni so do polčasa izenačili (14:14).

Po dokaj izenačenem in miroljubnem prvem polčasu - latvijska sodnika Zigmars Stolarovs in Renars Licis nista izključila nobenega igralca, dosodila le eno sedemmetrovko - so začetne minute drugega dela tekme minule v znamenju domačih rokometašev, ki so si v 38. minuti priigrali prednost petih golov (20:15). Blestel je Iuliu Alexandru Csepreghi, ki je v tem obdobju dosegel kar štiri zadetke.

Koprčani so navzlic dokaj velikemu zaostanku niso predali, v 46. minuti so po bliskovitem nasprotnem napadu Jureta Dobelška znižali na 21:23. Nato je na koprskih vratih "eksplodiral" Gorazd Škof, nekatere njegove obrambe so dvignile soigralce, ki so v 51. minuti - po zadetkih Dobelška in Matjaža Mlakarja - izenačili na 24:24.

Ob razpoloženemu Škofu je svoje naredila tudi granitna obramba, Romuni so bili ob njej povsem nemočni, Koprčani pa so z delnim izidom 5:0 v 56. minuti povišali na +3 (27:24). Dobre tri minute pred koncem tekme sta latvijska sodnika Bombaču dosodila kazen 2+2 minuti, še bolj pa je na koprski klopi završalo, ko sta zaradi domnevnega udarca s komolcem Matjažu Brumnu pokazala rdeč karton. A domači rokometaši niso izkoristili številčne prednosti, malce zaradi lastnih napak, predvsem pa zaradi izjemno razpoloženega Škofa, absolutnega junaka romunsko-slovenskega dvoboja v Buzau.

Liga prvakov, 3. kolo, skupina C:

Constanta : Cimos Koper 25:27 (14:14)
Csepreghi 6, Novanc in Sabou 4; Bombač in Bogunović 5, Krivokapić 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.