Škof: Nasprotnik je vseskozi provociral

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska moška rokometna reprezentanca se je uvrstila v dodatne kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015, potem ko je v današnji tekmi 6. kroga v Velenju premagala Ukrajino s 35:23 (15:10) in osvojila prvo mesto v skupini 3.
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometaši so uspešno opravili prvi del naloge na poti do svetovnega prvenstva v Katarju leta 2015. S petimi zmagami (po dvakrat so premagali Švicarje in Luksemburžane in enkrat Ukrajince) in porazom z Ukrajinci so zbrali deset točk in osvojili prvo mesto v kvalifikacijski skupini 3 ter si izborili dodatni kvalifikacijski tekmi, ki bosta v prvi polovici letošnjega junija.

"Zasluženo smo osvojili prvo mesto v skupini. Fantje so v obrambi garali, tako da Ukrajinci niso prišli do izdelanih strelov. Nasprotnik je provociral skozi celotno srečanja, kar pa mu ni prineslo uspeha. Takšno igro moramo prikazati tudi v dodatnih kvalifikacijah,'' je povedal Gorazd Škof.

Izpolnili zastavljeni cilj

Slovenija, ki je v skupini 3 osvojila deset, Ukrajina devet, Švica pet, Luksemburg brez točk, bo tekmico v dodatnih kvalifikacijah dobila v nedeljo, 26. januarja, v Herningu. Nosilke odličij z letošnjega evropskega prvenstva na Danskem in Španija, svetovna prvakinja iz leta 2013, se bodo neposredno uvrstile na svetovnem prvenstvu v Katarju, Slovenija pa se bo v junijskih dodatnih kvalifikacijah pomerila z reprezentanco, ki se bo na Danskem uvrstila med petim in dvanajstim mestom.

Škof navduševal z obrambami

Pomembnost dvoboja je uvodoma malce pristrigla peruti Denićevim izbrancem, ki so navkljub prevladi na igrišču igrali v krču, a zato so bile želja po zmagi, bojevitost in srčnost skozi celotno tekmo na najvišji možni ravni. Obramba, na čelu z izjemno razpoloženim Škofom v vratih, je bila vseskozi na visoki ravni, veliko hitrejši Slovenci pa so bili od prve do zadnje minute v rezultatski prednosti.

Začelo se je sanjskim vodstvom 5:1, a Slovenija je za izid porabila veliko energije. Telesno okorni Ukrajinci, ki so v začetku lanskega novembra v Zaporožju dodobra pretepli Slovence in jih premagali z 32:28, so bili vseskozi v rezultatskem primanjkljaju, navzlic temu pa so se v prvih petnajstih minutah dobro držali in zaostajali le za dva gola (6:4).

Na odmor s petimi goli prednosti

Druga polovica prvega polčasa je minila v prevladi gostiteljev, ki so počasi, a vztrajno višali svojo prednost. Najvišjo so dosegli v 22. minuti, ko so z golom Deana Bombača povišali na +6 (11:5), na velik odmor pa odšli s prednostjo petih golov (15:10).

Denić je v prvem polčasu uporabil praktično vse razpoložljive moči, na klopi so obsedeli le Borut Mačkovšek, Marko Bezjak in vratar Matevž Skok. Njegovi varovanci so v začetku drugega polčasa še bolj odločno pohodili stopalko za plin in si v 32. minuti priigrali osem golov prednosti (19:11), devet minut kasneje pa je zavoljo izjemne požrtvovalne igre v obrambi, bliskovitih nasprotnih napadov ter preudarne igre v napadu razlika narasla na +13 (25:12).

Nabito polna Rdeča dvorana lačna ukrajinske krvi

Do zadnjega kotička napolnjena velenjska dvorana je bila na nogah, z ovacijami je pozdravila vsako lepo potezo slovenskih rokometašev. V 46. minuti je bila priča tudi množičnemu pretepu, v katerem je sodelovalo vseh 16 igralcev Slovenije in Ukrajine. Vroče glave so se po petminutnem obojestranskem in nič prav nežnem ravsanju vendarle umirile, slovenski rokometaši pa so v nadaljevanju brez težav zadržali visoko prednost in se zasluženo uvrstili v dodatne junijske kvalifikacije, kjer jih čaka veliko zahtevnejši, a premagljiv tekmec.

''Na zadnjih dveh tekmah smo pokazali svoj pravi obraz. Ukrajincem smo se zoperstavili s pravo moško igro in jih zasluženo premagali. Že v prvem polčasu smo bili solidni v obrambi, v drugem delu pa smo našo agresivnost še stopnjevali. Pretepi sicer ne sodijo na rokometna igrišča, vendar smo morali pokazati zobe,'' je povedal Dean Bombač.

Kvalifikacije SP 2015, 6. krog:

Skupina 3

Slovenija : Ukrajina 35:23 (15:10)
Gajić 7, Žvižej 6, Gaber in Skube 4; Ostrouško 6, Krivčikov 3

Luksemburg : Švica 23:28 (14:13)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.