Sky brez Frooma in Wigginsa na Giru

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanska kolesarska ekipa Sky je objavila seznam kolesarjev za dirko po Italiji, na katerem pa ni njihovih najuspešnejših tekmovalcev.
Oglej si celoten članek

Devetega maja se začne ena izmed najprestižnejših večdnevnih kolesarskih dirk na svetu, Giro d'Italia. Ekipe se pospešeno pripravljajo na tekmovanje, znani pa so tudi že udeleženci. Svoj seznam deveterice je razkrilo tudi britansko motšvo Sky, ki pa je marsikoga presenetilo, saj na njem ni nobenega od zadnjih dveh zmagovalcev dirke po Franciji.

Sir Bradley Wiggins, ki je v karieri poleg francoske zmage pleta 2012 osvojil tudi številne olimpijske kolajne, se je odločil svojo srečo namesto v Italiji poizkusiti na dirko po Kaliforniji. Aktualni prvak Tour de Francea, Chris Froome, pa bo svoje moči štedil za francosko pentljo in se v miru pripravljal na ubranitev naslova. Italijansko klasiko, ki se letos začne v Belfastu na Severnem Irskem, bo izpustil tudi moštveni kralj sprintov Mark Cavendish

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.