Šport
25 ogledov

Sky brez Frooma in Wigginsa na Giru

Sky Tour de France ekipni kronometer EPA
Britanska kolesarska ekipa Sky je objavila seznam kolesarjev za dirko po Italiji, na katerem pa ni njihovih najuspešnejših tekmovalcev.

Devetega maja se začne ena izmed najprestižnejših večdnevnih kolesarskih dirk na svetu, Giro d'Italia. Ekipe se pospešeno pripravljajo na tekmovanje, znani pa so tudi že udeleženci. Svoj seznam deveterice je razkrilo tudi britansko motšvo Sky, ki pa je marsikoga presenetilo, saj na njem ni nobenega od zadnjih dveh zmagovalcev dirke po Franciji.

Sir Bradley Wiggins, ki je v karieri poleg francoske zmage pleta 2012 osvojil tudi številne olimpijske kolajne, se je odločil svojo srečo namesto v Italiji poizkusiti na dirko po Kaliforniji. Aktualni prvak Tour de Francea, Chris Froome, pa bo svoje moči štedil za francosko pentljo in se v miru pripravljal na ubranitev naslova. Italijansko klasiko, ki se letos začne v Belfastu na Severnem Irskem, bo izpustil tudi moštveni kralj sprintov Mark Cavendish

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.