Sky pritisnil na svoje kolesarje

Foto: EPA
Foto: EPA
Kolesarsko moštvo Sky je svojim članom postavilo ultimat. Kolesarji bodo s podpisom potrdila zagotovili, da ne bodo posegali po nedovoljenih poživilih. V primeru, da potrdila ne bodo želeli podpisati, bodo morali zapustiti ekipo.
Oglej si celoten članek

Britansko kolesarsko moštvo Sky, pri katerem vozi tudi aktualni zmagovalec dirke Tour de France Bradley Wiggins, je svojim kolesarjem postavilo ultimat in od njih zahtevalo pisno potrditev, da ne bodo jemali dopinga. Kolesarji so prejeli poseben kodeks in izjavo, kjer bodo s podpisom jamčili, da nikoli niso bili in ne bodo povezani z dopingom.

"V primeru, da kdo od kolesarjev ne bo želel podpisati kodeksa, bo moral zapustiti moštvo, prav tako v primeru, če bo pravila kršil," je med drugim zapisano v izjavi, ki jo morajo podpisati kolesarji.

Sky so letos poleti, ko je ekipa dominirala na dirkah, mnogi primerjali z ameriškim US Postalom, kjer je kolesaril Lance Armstrong, v ameriški ekipi pa naj bi večina med leti 1999 in 2004 načrtno posegala po dopingu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.