Šport
32 ogledov

Sky pritisnil na svoje kolesarje

Wiggins Sky ekipa Tour EPA
Kolesarsko moštvo Sky je svojim članom postavilo ultimat. Kolesarji bodo s podpisom potrdila zagotovili, da ne bodo posegali po nedovoljenih poživilih. V primeru, da potrdila ne bodo želeli podpisati, bodo morali zapustiti ekipo.

Britansko kolesarsko moštvo Sky, pri katerem vozi tudi aktualni zmagovalec dirke Tour de France Bradley Wiggins, je svojim kolesarjem postavilo ultimat in od njih zahtevalo pisno potrditev, da ne bodo jemali dopinga. Kolesarji so prejeli poseben kodeks in izjavo, kjer bodo s podpisom jamčili, da nikoli niso bili in ne bodo povezani z dopingom.

"V primeru, da kdo od kolesarjev ne bo želel podpisati kodeksa, bo moral zapustiti moštvo, prav tako v primeru, če bo pravila kršil," je med drugim zapisano v izjavi, ki jo morajo podpisati kolesarji.

Sky so letos poleti, ko je ekipa dominirala na dirkah, mnogi primerjali z ameriškim US Postalom, kjer je kolesaril Lance Armstrong, v ameriški ekipi pa naj bi večina med leti 1999 in 2004 načrtno posegala po dopingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.