Slab niz končan s petardo

Foto: Žurnal24 Robert Koren je zelo blizu temu, da ostane v Angliji. (Foto: www.alesfevzer.com)
Slovenijo je pot na SP vodila tudi čez San Marino. Prvi obračun proti tej žepni državici pa je bil precej bolj pomemben, kot si nekateri predstavljajo. Pravzaprav je bila to prelomnica na poti do uspeha.
Oglej si celoten članek

Po šestih odigranih tekmah in četrtem mestu na lestvici je 12.8.2009 našo izbrano vrsto čakal na papirju lahek nasprotnik, San Marino. Kljub temu pa je bila ta tekma za Slovenijo izjemnega pomena, saj je na zadnjih treh odigranih tekmah osvojila vsega točko in morebitni spodrsljaj proti San Marinu bi pomenil konec sanj o uvrstitvi na svetovno prvenstvo. Četa Matjaža Keka je tekmo začela izjemno previdno, toda po slabih dvajsetih minutah tekme je Ljudski vrt zajelo nepopisno veselje, saj je mrežo gostov načel kapetan naše reprezentance, Robert Koren. Za miren 15-minutni počitek pa je v 39. minuti poskrbel Aleksandar Radosavljević. V drugem polčasu sta se med strelce vpisala še Andraž Kirm in Zlatan Ljubijankić, še en zadetek pa je zabil Koren.

Z zmago 5:0 se je začel zmagoviti niz Kekovih izbrancev, ki so do konca rednega dela kvalifikacij nanizali še tri zmage, pri tem pa niso prejeli niti zadetka. Pomembno pa je tudi to, da je suverena zmaga našim reprezentantom vlila prepotrebne samozavesti pred izjemno pomembnim domačim obračunom proti Poljski.

Kvalifikacije za SP 2010, 7. kolo:

Slovenija : San Marino 5:0 (2:0)
Koren (19, 74), Radosavljević (39), Kirm (54), Ljubijankić (93)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.