Šport
18 ogledov

Slab niz končan s petardo

Robert Koren je zelo blizu temu, da ostane v Angliji. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Slovenijo je pot na SP vodila tudi čez San Marino. Prvi obračun proti tej žepni državici pa je bil precej bolj pomemben, kot si nekateri predstavljajo. Pravzaprav je bila to prelomnica na poti do uspeha.

Po šestih odigranih tekmah in četrtem mestu na lestvici je 12.8.2009 našo izbrano vrsto čakal na papirju lahek nasprotnik, San Marino. Kljub temu pa je bila ta tekma za Slovenijo izjemnega pomena, saj je na zadnjih treh odigranih tekmah osvojila vsega točko in morebitni spodrsljaj proti San Marinu bi pomenil konec sanj o uvrstitvi na svetovno prvenstvo. Četa Matjaža Keka je tekmo začela izjemno previdno, toda po slabih dvajsetih minutah tekme je Ljudski vrt zajelo nepopisno veselje, saj je mrežo gostov načel kapetan naše reprezentance, Robert Koren. Za miren 15-minutni počitek pa je v 39. minuti poskrbel Aleksandar Radosavljević. V drugem polčasu sta se med strelce vpisala še Andraž Kirm in Zlatan Ljubijankić, še en zadetek pa je zabil Koren.

Z zmago 5:0 se je začel zmagoviti niz Kekovih izbrancev, ki so do konca rednega dela kvalifikacij nanizali še tri zmage, pri tem pa niso prejeli niti zadetka. Pomembno pa je tudi to, da je suverena zmaga našim reprezentantom vlila prepotrebne samozavesti pred izjemno pomembnim domačim obračunom proti Poljski.

Kvalifikacije za SP 2010, 7. kolo:

Slovenija : San Marino 5:0 (2:0)
Koren (19, 74), Radosavljević (39), Kirm (54), Ljubijankić (93)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.