Slab začetek kvalifikacij

Foto: EPA Novaković Igor Morozov Estonija Slovenija kvalifikacije za Euro 2016 Tallinn Foto: EPA Ragnar Klavan Iličić Estonija Slovenija kvalifikacije za Euro 2016 Tallinn Foto: EPA Ragnar Klavan Brečko Estonija Slovenija kvalifikacije za Euro 2016 Tallinn Foto: EPA Kampl Karol Mets Estonija Slovenija kvalifikacije za Euro 2016 Tallinn Foto: EPA Sergej Zenjov Kurtić Estonija Slovenija kvalifikacije za Euro 2016 Tallinn
Slovenska članska reprezentanca je na uvodu kvalifikacij za evropsko prvenstvo gostovala v Estoniji in izgubila z 0:1.
Oglej si celoten članek

Slovenska izbrana vrsta se je z Estonijo pred tokratnim dvobojem pomerila že sedemkrat, pri tem pa vknjižila pet zmag ter po en remi in poraz. Tega je doživela v zadnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, Estonci so z 2:1 slavili v Ljubljani. Slovenija do zdaj še nikoli ni izgubila v Talinu, dvakrat je zmagala, enkrat pa se je dvoboj končal neodločeno. V skupini E je bil na sporedu sicer še derbi med Švico in Anglijo, ki so ga z dvema goloma Dannyja Welbecka z 2:0 dobili Angleži, ter dvoboj med San Marinom in Litvo. Slednja je prav tako v gosteh slavila z 2:0.

Slovenci podjetnejši

Četa Srečka Katanca si je v 9. minuti priigrala dva kota, po prvem so Estonci blokirali strel Daliborja Stevanovića, po drugem, ki se je končal s strelom Kevina Kampla s precejšnje oddaljenosti pa domači vratar Sergej Pareiko ni imel težjega dela. V 16. minuti je po desni strani nevarno v estonski kazenski prostor prodiral Josip Iličić, a je v zadnjem trenutku njegov strel z drsečim startom preprečil Karol Mets. V 28. minuti je vezist Fiorentine poizkusil še s strelom od daleč, a tudi tokrat je domači čuvaj mreže zlahka ukrotil žogo. V nadaljevanju prvega polčasa so Slovenci imali rahlo pobudo, a jim kaj več kot nekaj kotov ni uspelo iztržiti. Še manj nevarni za slovenski gol so bili gostitelji. Samir Handanović je prvič moral posredovati šele v 44. minuti ob nenevarnem poizkusu z glavo kapetana Ragnarja Klavana.

Rdeči karton in nato gol

Tudi na začetku drugega dela ige ni bilo lepših priložnosti, prvi pa so zapretili Estonci. Po kotu v 58. minuti je Handanović slabo ocenil let žoge, ki ga je preletela, a na njegovo srečo jo je slabo z glavo zadel Igor Morozov. Vroče je bilo v slovenskem kazenskem prostoru tudi po naslednjem kotu gostiteljev, vendar je obramba uspešno blokirala strel domačih. 

V 72. minuti je rezervist Valter Birsa, zamenjal je Iličića, z desne strani podal v kazenski prostor Estonije, Milivoje Novaković pa ni bil natančen ob strelu z glavo. Na začetku 76. minute sta na levi strani lepo kombinirala Jasmin Kurtić in Andraž Struna, slednji je poslal predložek v sredino, estonska obramba pa je žogo slabo odbila na rob kazenskega prostora. Tam je bil sam Rajko Rotman, ki pa je slabo streljal. Nato pa je v 80. minuti drugi rumeni karton za vlečenje na sredini igrišča prejel Stevanović.

Še večji šok je sledil v 86. minuti. Po nevarni žogi v kazenski prostor je s strelom poizkusil Als Purje, nato še Martin Vunk, nazadnje pa je do strela ob neodločni slovenski obrambi prišel še Gert Kams. Handanović je dvakrat uspešno posredoval, a žoga je nato srečno prišla še do Purjeja, ki mu ni bilo težko zadeti v prazen gol. Estonci so nato zapravili še obetaven protinapad, Kampl je streljal preko tekmečevih vrat, Novaković pa je v zadnji akciji na tekmi nenevarno streljal z glavo.

Kvalifikacije EP 2016, skupina E:

Estonija : Slovenija 1:0 (0:0)
Purje 86.
RK: Stevanović 80.

Estonija: Pareiko, Morozov, Kallaste, Klavan, Mets, Lindpere (od 85. Purje), Vunk, Antonov (od 71. Kams), Teniste (od 75. Jääger), Anier, Zenjov
Slovenija: S. Handanović, Brečko, Samardžić, Cesar, Struna, Kurtić, Rotman (od 90. Lazarević), Stevanović, Kampl, Iličić (od 61. Birsa), Novaković

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.