Slaba končnica Krima

Foto: Anže Petkovšek krimovke
Rokometašice Krima Mercatorja so v današnji tekmi 6. kroga evropske lige prvakinj v Naestvedu izgubile proti danskemu Nykoebingu s 26:28 (12:11).
Oglej si celoten članek

Slovenske prvakinje so skupinski del najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini končale s porazom. Ljubljanska ekipa je v skupini A osvojila tretje mesto in se uvrstila v glavni del tekmovanja, kjer jo čakajo tekme z madžarskim Györom, ruskim Rostovom in danskim Midtjyllandom. Krim Mercator in Midtjylland sta v drugi del tekmovanja prenesla dve, Bukarešta in Györ šest, Nykoebing in Rostov-Don pa štiri točke.

Izbranke Uroša Bregarja so zelo dobro odprle tekmo v Hamletovi deželi. Večji del prve polovice tekme so imele škarje in platno v svojih rokah, predvsem na račun dveh razpoloženih igralk. V napadu je uvodoma blestela Alja Koren, ki je v prvih enajstih minutah dosegla tri gole, v obrambi pa vratarka Miša Marinček. Celjanka v ljubljanskih vrstah je s svojimi obrambami spravljala v obup domače rokometašice, res pa je tudi, da so njene soigralke v polju dobro zaustavile nevarno domačo navezo Kristina Kristiansen-Sarah Iversen.

Ljubljančanke so do 25. minute povsem zasenčile gostiteljice in po golu Nine Zulić povedle z 10:7, a gostiteljice so le dve minuti kasneje po delnem izidu 3:0 tekmo postavile v začetno izhodišče (10:10).

Liga prvakinj Krimovke zlahka v drugi del

Krimovke so na velik odmor odšle s prednostjo 12:11, v drugi minuti nadaljevanja pa so že gledale v hrbet domačim rokometašicam (12:13). V nadaljevanju so vendarle strnile svoje vrste in po golu Anete Benko s sedemmetrovke v 38. minuti znova povedle s 16:15, kasneje pa po dveh zaporednih golih Polone Barič in enega Benkove z 20:18.

Gostiteljice so v naslednjih štirih minutah znova naredile delni izid 3:0 in Ljubljančanke znova pahnile v zaostanek (20:21). V končnici razburljive in izenačene tekme so se domače in gostujoče rokometašice neprestano izmenjavale v vodstvu, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so malce več preudarnosti pokazale Danke, ki so izkoristile petminutni strelski mrk ljubljanske zasedbe. V 56. minuti so prvič na tekmi povedle za dva gola (26:24), po zapravljeni sedemmetrovki Benkove pa je bilo jasno, da bosta točki ostali na Danskem.

V ljubljanski ekipi sta Korenova in Benkova dosegli po pet golov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.