Slabo kaže, kultni šport verjetno ostaja brez olimpijskih iger 2028

Foto: Epa
Foto: Epa
Kot kaže, boksa ne bo na OI v Los Angelesu.
Oglej si celoten članek

Mednarodna boksarska zveza (Iba) ostaja pod suspenzom, zato obstaja velika verjetnost, da boksa ne bo na sporedu olimpijskih iger leta 2028 v Los Angelesu, je sporočil Mednarodni olimpijski komite (Mok).

"Sprememba kulture, ki smo jo zahtevali za odpravo suspenza, zveza ni izvedla. Mok ima še naprej pomisleke glede upravljanja zveze, finančne preglednosti, vzdržnosti ter integritete njenih sodniških postopkov. Zaradi tega Mok danes ne more spremeniti svojega stališča glede začasnega suspenza," je dejal športni direktor Moka Kit McConnell.

Foto: Epa Boks, Olimpijske igre

Ibo so leta 2019 suspendirali zaradi številnih korupcijskih škandalov, kljub temu pa športu dovolili, da je na programu olimpijskih iger leta 2021 in 2024. A kot trdi Mok, ga v Los Angelesu, če ne bo sprememb, najbrž ne bo.

"Če bi bilo treba danes sprejeti odločitev glede olimpijskih iger Los Angeles 2028, izvršni odbor ne bi mogel priporočiti organizatorjem, da vključi boks v športni program iger," trdijo pri Moku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.