Šport
1350 ogledov

Slabo kaže, kultni šport verjetno ostaja brez olimpijskih iger 2028

Boks, Olimpijske igre Epa
Kot kaže, boksa ne bo na OI v Los Angelesu.

Mednarodna boksarska zveza (Iba) ostaja pod suspenzom, zato obstaja velika verjetnost, da boksa ne bo na sporedu olimpijskih iger leta 2028 v Los Angelesu, je sporočil Mednarodni olimpijski komite (Mok).

"Sprememba kulture, ki smo jo zahtevali za odpravo suspenza, zveza ni izvedla. Mok ima še naprej pomisleke glede upravljanja zveze, finančne preglednosti, vzdržnosti ter integritete njenih sodniških postopkov. Zaradi tega Mok danes ne more spremeniti svojega stališča glede začasnega suspenza," je dejal športni direktor Moka Kit McConnell.

Boks, Olimpijske igre | Avtor: Epa Epa

Ibo so leta 2019 suspendirali zaradi številnih korupcijskih škandalov, kljub temu pa športu dovolili, da je na programu olimpijskih iger leta 2021 in 2024. A kot trdi Mok, ga v Los Angelesu, če ne bo sprememb, najbrž ne bo.

"Če bi bilo treba danes sprejeti odločitev glede olimpijskih iger Los Angeles 2028, izvršni odbor ne bi mogel priporočiti organizatorjem, da vključi boks v športni program iger," trdijo pri Moku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.