Šport
2438 ogledov

Fury tolkel po Chisori, slednji ni želel pasti

Tyson Fury Dereck Chisora Profimedia
Fury je ubranil naslov po verziji WBC.

Britanski boksar Tyson Fury je v soboto na stadionu Tottenhama v Londonu še tretjič uspešno ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Rojaka Derecka Chisoro je ugnal po sodniški prekinitvi v 10. rundi.

Pred 60.000 gledalci je bil Fury boljši že od prve runde. Osemintridesetletni tekmec je nudil odpor v prvih sedmih rundah, nato pa se mu je zaradi otekline zaprlo oko, še je vztrajal, a je sodnik nato predčasno končal dvoboj.

Tyson Fury Dereck Chisora | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekma ni bila atraktivna na pogled, saj je Fury tehnično spretno izkoriščal svojo višino in s tem večji doseg. Chisora je razdaljo sicer skušal skrajšati, a mu je Fury vsilil svoj slog borbe.

Štiriintridesetletni Fury tako ostaja neporažen, na seznamu v profesionalni karieri pa ima 33 zmag, 24 jih je dobil predčasno, in neodločen izid z Deontayem Wilderjem.

Tyson Fury Dereck Chisora | Avtor: Profimedia Profimedia

To je bila že tretja zmaga Furyja s Chisoro, ki ga je ugnal tudi leta 2011 in 2014, po pisanju nekaterih medijev pa naj bi zmagovalec z njo zaslužil vsaj 25 milijonov evrov.

"Kje je Oleksandr Usik?" je po tekmi zavpil Fury in s tem že nakazal, da si želi dvoboj z Ukrajincem, ki je prvak po kategorijah WBA, IBF, WBO in IBO. V preteklosti je bil Fury namreč tudi že prvak WBA, IBF in WBO, a teh naslovov ni branil.

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 13:37 04.december 2022.

    To, da Dereck Chisora v borbi z Furyem "ni padel" ne preseneča, saj gre za enega izmed najbolj žilavih in nepopustljivih boksarjev, ob enem pa verjetno največjega provokatorja med težkokategorniki. Zanimivo je, da se je tudi njun drugi dvoboj, l.2014 ...prikaži več v Vegasu, končal na podoben način, prekinitev zaradi Dereckove poškodbe očesa po koncu 10 runde. Legendaren ostaja njun prvi dvoboj l.2011, ki se je končal z tesno točkovno zmago Furya, med borbo pa sta oba bila kar nekajkrat tik pred KO.

Sorodne novice