Šport
475 ogledov

Šok za Mayweatherja: tvoj denar tukaj ni več dobrodošel!

Floyd Mayweather Profimedia
Nekdanji boksarski šampion se je znašel na črnem seznamu proizvajalca razkošnih športnih avtomobilov.

Neporaženi boksarski as Floyd Mayweather (50-0) je eden najbogatejših športnikov vseh časov. Sedeminštiridesetletni samooklicani "najboljši vseh časov", ki sliši na vzdevek "Denar", ni obogatel le po zaslugi boksarskih veščin, temveč je znan tudi kot uspešen poslovnež.

Mayweather zelo uživa v razkazovanju svojega bogastva, pa naj gre za luksuzne ure, oblačila, jahte ali druge statusne simbole. Je tudi velik ljubitelj razkošnih vozil, po neuradnih ocenah naj bi bi jih v njegovi lasvegaški garaži počivalo več kot 100.

Vrednost jeklenih konjičkov, med katerimi je kar nekaj takšnih, ki še niso ugledali ceste, pa naj bi po ocenah spletnega portala Hotcars.com znašala približno 15 mio. dolarjev.

"Drobiž", če seveda upoštevamo, da naj bi Mayweather, čigar premoženje se ocenjuje na dobrih 500 mio., v karieri zaslužil več kot 1,1 milijarde zelencev.

floyd mayweather | Avtor: Instagram Instagram

Boksarski šampion, ki se je po koncu profesionalne kariere udeleželil več finančno zelo donosnih ekshibicij, se med drugim ukvarja tudi s preprodajo avtomobilov, zaradi česar se je znašel na črnem seznamu Bugattija.

Čeprav ima v lasti več avtomobilov omenjene prestižne znamke, do nedavnega pa je imel tudi status VIP kupca s posebnimi privilegiji, so mu pristojni izrekli doživljensko prepoved nakupa vozil znamke Bugatti. To pa zato, ker je enega izmed svojih bugattijev prodal po občutno višji ceni, kot ga je kupil.

Predstavnikom Bugattija se poslovne prakse s strani enega svojih ambasadorjev zdijo nesprejemljive, zato so ga umestili na črni seznam. 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 13:50 03.oktober 2022.

    Bedaki,to je nič drugega kot diskriminacija!!!

Sorodne novice