Šport
51113 ogledov

Domovina kliče! V vojsko mora tudi legendarni svetovni prvak

Nikolaj Valujev Profimedia
Eden največjih in najbolj strašnih Rusov mora v vojsko. Mobiliziran je bil tudi legendarni boksar Nikolaj Valujev.

Vladimir Putin je sprožil delno mobiliziacijo prebivalcev Rusije zaradi vojne z Ukrajino, oziroma kot pravi sam, "zaradi obrambe pred Zahodom"

Omenjena mobilizacija pa ni preskočila niti nekaj znamenitih športnikov. Potem ko smo že pisali o usodi nekdanjega odličnega nogometaša, ki je med drugim blestel tudi v Angliji, je enaka usoda doletela tudi legendarnega ruskega boksarja, Nikolaja Valujeva.

Dinjar Biljadetinov "Ne razumem" Šport Ruski nogometaš vpoklican v vojsko, družina v šoku

Potem ko nekdanjemu odličnemu nogometašu Evertona ni pomagalo niti 46 nastopov in 6 zadetkov (od tega dva Sloveniji) za rusko reprezentanco, slovito ime ni pomagalo niti enemu najbolj legendarnih boksarjev moderne zgodovine.

Valujev je namreč še bolj kot po svojih rezultatih slovel po svoji pojavi, s katero je vnesel strah in trepet v kosti svojih nasprotnikov. Ruski orjak namreč meri kar 213 centimetrov, medtem ko se je njegova teža tekom njegove kariere vzpela celo do 150 kilogramov.

Tekom svoje boksarske kariere (1993-2009) je dvakrat (med leti 2005 in 2009) držal naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBA. V zgodovino boksa se je zapisal kot najtežji in najvišji svetovni prvak vseh časov.

Nikolaj Valujev | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pošast z vzhoda" oziroma "Ruski velikan" je dobil 50 od svojih 53 profesionalnih dvobojev (34 z KO), medtem ko je izgubil le dva (proti Ruslanu Čagajevu in Davidu Hayu).

Takoj po koncu športne kariere je vstopil v rusko politiko ter se pridružil stranki blizu Vladimirju Putinu. Toda niti to mu ni pomagalo, kot tudi ne dejstvo, da je moral po končani karieri na številne operacije zaradi hudih zdravstvenih težav.

49-letni nekdanji boksar je sicer že potrdil, da se bo brez težav in iskanja izgovorov javil v vojsko.

Komentarjev 18
  • Skias 19:54 30.september 2022.

    Zanimivo sedaj se vam športniki smilijo, ko so pa bili izključeni ir vseh svetovnih tekmovanj, ki so jim še vedno onemogočena se vam pa niso smilili!

  • Avatar luckyss
    luckyss 16:26 30.september 2022.

    V Ukrajini se lahko mobilizaciji izogneš, če imaš denar, drugače tvegaš kazen za dezerterje, (šus v glavo, na licu mesta), a o tem se seveda ne piše....

  • Avatar Zoran
    StarMačk 13:33 30.september 2022.

    Se ni za bat za njega, ga bodo dal v kuhno krompir lupit. No razen, če jih preseneti kakšen dron in bodo šli skup z južno v luft!?

Sorodne novice