Svet
27859 ogledov

Od jutri bo vojna v Ukrajini za Rusijo povsem nekaj drugega

Vladimir Putin Epa Novice: Putin vrača udarec Sloveniji: To zahteva od uradne Ljubljane
Putin bo v petek razglasil priključitev štirih ukrajinskih regij Rusiji.

Rusija bo v petek na slovesnosti v Kremlju ratificirala priključitev štirih ukrajinskih regij, kjer so potekali referendumi, so danes sporočili v Moskvi. Ruski predsednik Vladimir Putin bo na slovesnosti podpisal dokumente o njihovi priključitvi Rusiji, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Slovesnost ob podpisu sporazumov o vstopu novih ozemelj v Rusko federacijo bo potekala jutri ob 15. uri v Kremlju," je novinarjem povedal tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Predsednik Vladimir Putin bo imel na dogodku obsežen govor," je dodal.

Proruske oblasti v okupiranih ukrajinskih regijah Lugansk, Doneck, Zaporožje in Herson so v preteklem tednu izvedle referendume, na katerih se je po njihovih navedbah prebivalstvo odločilo za izstop iz Ukrajine in priključitev k Rusiji.

Proruski separatistični voditelji štirih ukrajinskih regij, ki so Putina v sredo pozvali, naj regije uradno priključi Rusiji in tako izpolni na referendumu izraženo voljo, so sicer ponoči prispeli v Moskvo.

Ukrajina in zahodne države so referendume obsodile in jih označile za nezakonite ter poudarile, da priključitve teh ozemelj Rusiji ne bodo priznale.

Rusija si je že leta 2014 priključila ukrajinski polotok Krim, česar mednarodna skupnost ne priznava.

Dinjar Biljadetinov "Ne razumem" Šport Ruski nogometaš vpoklican v vojsko, družina v šoku Volodomir Zelenski in Roman Glomba Svet Zelenski odlikoval 19-letnika, Putin razmišlja o zaprtju mej Referendum Ukrajina video Svet Demokracija po Putinovo: Tako morajo glasovati na referendumu Vladimir Putin Vmešavanje Svet Putinu je prekipelo, nagnal najvišjega generala
 
Komentarjev 88
 • Avatar Antikrist1
  Antikrist1 22:32 29.september 2022.

  Kot državljan republike Slovenije, v imenu republike Slovenije priznavam novonastale ruske republike, vključno s Krimom. Čestitke ob priključitvi!

 • Ender3 19:15 29.september 2022.

  Putin je, pripravljen na vojno zahod pa, si ne bo upal direktno soočiti z Rusijo. https://insajder.com/svet/bo-blef-zahoda-izginil-v-jedrski-gobi-sledi-pridruzitev-entitet-ultimat-ukrajini-za-umik-z

 • Jernej65 18:36 29.september 2022.

  Zmešan Putin uničuje plinovode, po drugi strani mu je pa že več Rusov ušlo v tujino, kot jih je uspel mobilizirati, priljubljenost mu pada. Zanimivo, da ga na referendumih podpira od 95 do 99%, v Rusiji pa 77%. In s ...prikaži več takim bedakom bi naj EU sodelovala. Še Kitajce je v dno duše sram, na kakšnega kretena so stavili. Velika Rusija razpada, še preden je nastala.

Sorodne novice